szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Errefelé semmiképp sem szabad megszokásból biciklizni, mert könnyen baleset lehet a tekerés vége.

Belegondolni is rossz abba, hogy mi történik akkor, ha valaki a felfestett biciklisávon tekerve a sötétben hirtelen nekiütközik egy a sávot átlósan keresztező terelőkorlátba. Pedig ez sajnos könnyen előfordulhat, ugyanis a Járókelő portálon az elmúlt napokban többen is jelezték, hogy az Üllői út Könyves Kálmán utat keresztező felüljárója alatt jelenleg ez a kép fogad:

©

"A kerékpáros közlekedés biztonságos lenne, feltéve, ha az eredeti kerékpárút felfestésbe nem helyeztek volna átlósan éjszaka láthatatlan terelő korlátokat, és egy új felfestéssel jelölnék a módosult nyomvonalat. Kérjük, a módosított nyomvonal felfestésével tegyék újra balesetmentesen közlekedhetővé a szakaszt, és azt adják át újra a forgalomnak" – olvasható az egyik bejelentésben.

"Amíg ténylegesen dolgoztak a területen, az összeszámolva nem lehetetett több tíz munkanapnál, de a lezárás hónapok óta tart. A munkálatok idejére a szakasz két végén – értelmezhetetlen távolságra és alternatív útvonal megjelölése nélkül – kihelyeztek egy egy "kerékpáros közlekedés tilos" táblát. Azokat, és a keresztbe kihúzott szalagokat a naponta ezen az útvonalon közlekedők kihúzták az útból, hiszen az út fizikailag járható és biztonságos kerülőútvonal a közelében nincsen. Viszont a szép idővel előkerülnek azok a kerékpáros közlekedők, akik nem követték végig nyomon az átépítést, és ezért a belváros felől érkezve csak a nyomvonalon keresztbe felszerelt terelőkorláttal találkoznak, ami sötétben szinte láthatatlan" – írja a gyors intézkedésben bízó bejelentő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!