szerző:
hvg.hu

Megérkezett a japán gyártó kompakt modelljének vadonatúj, immár harmadik generációs kiadása, amiből már nem készül dízel változat.

A Toyota 2006-ban mutatta be a Corollára épülő Auris első kiadását, melyből 2012-ben mutatkozott be a második generációs változat, és amelynek a mostani Genfi Autószalonon debütált a harmadik verziója. Ilyen lett:

©

Az aktuális Prius által is használt új TNGA platformra épülő Auris az ígéretek szerint nemcsak nagyobb beltérrel és jobb komforttal rendelkezik, hanem vezetni is nagyobb élmény, mint az elődjét. A két centiméterrel alacsonyabb és négy centiméterrel hosszabb Auris hűtőrácsa nagyobb lett, és mind az első, mind a hátsó lámpái LED-esek.

©

Dízelmotort már nem szerelnek az új modellbe, melynek alapváltozatát egy 116 lóerős 1,2 literes benzines erőforrás mozgatja. Hibridből kétféle változat érkezik: az 1,8 literes benzinmotoros verzió 122 lóerős teljesítményű, és egyértelműen komfortra van hangolva, a 180 lóerős 2 literes benzines modell pedig a sportosabb vásárlóknak készül. Az erősebb hibrid esetében akár a kormány mögötti váltófülekkel is lehet sebességet váltani.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!