szerző:
hvg.hu

Éppen ideje, hogy elkezdték a javításokat, legutóbb Győrtől-Budapestig 163 veszélyesen nagy kátyút számolt egy autós.

Az M1-es autópálya mindkét irányában folyamatosan végeznek javítási munkákat a hónap során. A jellemzően néhány száz méteres szakaszokon ilyenkor korlátozások vannak érvényben.

Március 12-től a Hegyeshalom, majd a tervek szerint március 19-től a Budapest felé vezető oldalon is nagyfelületű javításokkal találkozhatnak a közlekedők. Hegyeshalom irányába, Bicskénél, a 46-os és a 60-as kilométer szelvények között indultak el először a nagyfelületű burkolatjavítások.

  • március 19-től március 22-ig a 68-69-es kilométerszelvények között kezdődnek fix terelés mellett munkálatok
  • március 23-tól a 68-as kilométer szelvénytől a 105-ös kilométer szelvényig hétköznaponként 7 és 19 óra között javítják az utat.

Az ütemezett munkákról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Útinform weboldalán is folyamatosan beszámolnak. Az M1-es autópálya nagy forgalma miatt torlódás bármely napszakban kialakulhat, ezért akár a határ felé tartva, akár Budapest felé autózva jelentősen megnőhet a menetidő.

Az Utinform külön kitér arra, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a sebességhatárokat, és a munkaterületek mellett vezessenek óvatosan.

Kiakadt a sofőr, aki megszámolta az M1-es kátyúit

Úgy tűnik, mintha váratlanul érte volna Budapestet a metrópótlók megjelenése: sokszor a sávok felét kátyúk foglalják el, a tragikus állapotú útburkolat pedig szétrázza az utasokat és az új buszokat is. Végigfotóztuk az apokaliptikus állapotokat a Váci úton.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!