szerző:
hvg.hu

A kaliforniai elektromosautó-gyártó tartja azt a növekedési ütemet, amit eddig csak olyan techcégek tudtak megcsinálni, mint a Facebook vagy az Apple.

A Toyota megtartotta vezető pozícióját az autógyártók márkaérték szerinti rangsorában azon a top 100 fogyasztói márkát felsoroló listán, amelyet évről évre elkészít a Millward Brown piackutató cég.

Az autómárkák helyezéseit áttekintve, hatodik éve vezeti a listát a Toyota, amely után a Mercedes-Benz következik, majd a klasszikus vetélytárs, a BMW jön.

©

A Toyota értéke közel 5 százalékkal növekedett, elérve a 30 milliárd dolláros márkaértéket, ami nagyjából azt fejezi ki, hogy a vállalat bevételeiben mekkora összeggel szerepelhet a márka hatása. A Toyota stabil helyzete mögött az elemzők szerint az áll, hogy az olyan divatos szegmensben, mint az SUV-k, erős szereplőnek számít mind az USA-ban, mind pedig Európában.

A lista két érdekes szereplője a Volkswagen, mely visszakerült az első tízbe az elmúlt két év után, amelyből a dízelbotrány miatt kikerült.

A másik említésre méltó a legnagyobbat ugró Tesla, mely már közvetlenül az Audi nyomában van, és egy év alatt 9,4 milliárdos márkaértékűre hízott a tavalyi 5,9 milliárd után. A Tesla az emberek szemében nem csak egy autómárka, hanem egy olyan cég, amely akár meghódítaná a Mars bolygót is. Ettől bármi, ami hozzájuk köthető, izgalmas – mondja Peter Walshe az Automotive News Europe szakértője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben

Most Szicíliában vehet egy kávé áráért házat, de teljesítenie kell hozzá egy feltételt

Most Szicíliában vehet egy kávé áráért házat, de teljesítenie kell hozzá egy feltételt

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda