szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kaliforniai elektromosautó-gyártó tartja azt a növekedési ütemet, amit eddig csak olyan techcégek tudtak megcsinálni, mint a Facebook vagy az Apple.

A Toyota megtartotta vezető pozícióját az autógyártók márkaérték szerinti rangsorában azon a top 100 fogyasztói márkát felsoroló listán, amelyet évről évre elkészít a Millward Brown piackutató cég.

Az autómárkák helyezéseit áttekintve, hatodik éve vezeti a listát a Toyota, amely után a Mercedes-Benz következik, majd a klasszikus vetélytárs, a BMW jön.

©

A Toyota értéke közel 5 százalékkal növekedett, elérve a 30 milliárd dolláros márkaértéket, ami nagyjából azt fejezi ki, hogy a vállalat bevételeiben mekkora összeggel szerepelhet a márka hatása. A Toyota stabil helyzete mögött az elemzők szerint az áll, hogy az olyan divatos szegmensben, mint az SUV-k, erős szereplőnek számít mind az USA-ban, mind pedig Európában.

A lista két érdekes szereplője a Volkswagen, mely visszakerült az első tízbe az elmúlt két év után, amelyből a dízelbotrány miatt kikerült.

A másik említésre méltó a legnagyobbat ugró Tesla, mely már közvetlenül az Audi nyomában van, és egy év alatt 9,4 milliárdos márkaértékűre hízott a tavalyi 5,9 milliárd után. A Tesla az emberek szemében nem csak egy autómárka, hanem egy olyan cég, amely akár meghódítaná a Mars bolygót is. Ettől bármi, ami hozzájuk köthető, izgalmas – mondja Peter Walshe az Automotive News Europe szakértője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!