szerző:
hvg.hu

Ennek a sportautónak nem okoz gondot, ha aszfalt helyett például egy tavon kell közlekednie.

Egyes gyártóknak az a kattanása, hogy az autókat számukra idegen környezetekben is meg kell honosítani. Mostanság virágkorukat élik a repülővé vagy éppen helikopterré átalakítható, ily módon akár repülésre is képes kocsik, a vízen úszni képes kétéltű autók pedig már hosszú évtizedek óta velünk vannak.

A Yagalet nevezetű orosz gyártó is a víz felszínét szeretné meghódítani új járművével, mely azonban nem úszik a vizen, hanem lebeg felette. Még pedig egy a kocsi aljából kiereszthető és felfújható speciális légpárnás rendszerrel.

A nemcsak vízen, hanem lényegében bármilyen felület felett mozogni képes, a kátyúkat lényegében kiröhögő Yagalet Prototype 2.0 így néz ki:

©

A projekttel immár 8 éve foglalkozó cég tavaly is előrukkolt egy hasonló koncepcióautóval, a nyitható tetejű Yagalet Prototype 1.0 így nézett ki:

©

A fejlesztések az ígéretek szerint tovább folytatódnak, és hamarosan várhatóan egy légpárnás divatterepjárót és egyterűt is készítenek majd az oroszok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!