szerző:
hvg.hu

A sofőr egy mellékútról próbált meg elindulni, de a gyorsan közeledő kamiont valamiért nem vette észre.

A legtöbb autós valószínűleg ismeri az érzést, amikor egy mellékútról/utcából szeretne kikanyarodni, de az érkező forgalom miatt ezt nem tudja megtenni. Bár az autós iskolákban az oktató szinte az elsők között mondja el, hogy a kereszteződésbe behajtani csak nagy körültekintéssel szabad, a sofőrök többségénél előbb-utóbb elszakad a cérna, és már egy veszélyes helyzetben is bevállalják a besorolást. Csakhogy ilyenkor nemcsak a saját életükkel játszanak.

Az alábbi felvételt Csehország középső részén készítették, és jól látni, ahogy a családi autó sofőrje balról érkezve igyekszik beugrani a kocsisorba. Csakhogy (neki) balról két kamion is érkezett, meglehetősen nagy sebességgel, így gyakorlatilag csak centiken múlt, hogy nem lett a dologból súlyos baleset.

A felvétel kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a családi autót a felvételt készítő sofőr engedte be azzal, hogy szinte megállt a kereszteződés előtt. Ez azonban nem lehet mentség, hiszen egyrészt a sofőr azért állt meg, mert a szabályoknak megfelelően nem akart a kereszteződésbe beállni, másrészről pedig a személyautósnak ettől nem kellett volna automatikusan elindulnia, ha látja, hogy jön a kamion.

A sofőr nem sokkal később visszafordult, vélhetőleg azért, mert a kamionnal nem sikerült megállni a manőver után. Csak remélni tudjuk, hogy nem történt baleset.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!