szerző:
hvg.hu

Az orosz márka hazai importőre ugyan csökkenő darabszámról, de nem lankadó vásárlói érdeklődésről számolt be. A jó öreg Niva még mindig tarol, csak a Vesta előzi meg.

A Lada Hungary által közölt legfrissebb adatokból kiderül, hogy 2018-ban összesen 879 új Ladát helyeztek forgalomba Magyarországon. Összehasonlításképp, 2017-ben mintegy 1 060, 2016-ban pedig 1100 Lada fogyott a hazai piacon, vagyis két év alatt 25 százalékkal csökkentek az eladások.

Pataki András, a Lada Hungary vezetője a visszaesés ellenére elégedett az eredményekkel, ugyanis szerinte a "márka ismertsége, népszerűsége töretlen". Pataki arról számolt be, hogy a tavalyi alacsonyabb értékesítési mennyiség hátterében az egész autópiacot érintő, új károsanyag-kibocsátási normára átállás és az emiatti gyártáskiesés áll.

"A keresleti előrejelzés alapján azonban több új magyar Lada-tulajdonos is lett volna 2018-ban, ha nem alakul ki ez a sajnálatos készlethiány" – nyilatkozta a cégvezető.

Tavaly 359 darab Vesta, 270 darab 4x4 (Niva), 145 darab Kalina és 105 darab Granta talált gazdára Magyarországon. A márkán belüli hazai toplista élén lévő Vesta egy 2015-ben debütált típus, a képzeletbeli ezüstérem birtokosa, a nemrégiben általunk is letesztelt 4x4 viszont már több mint 40 éve készül kisebb-nagyobb változtatásokkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a hó miatt

Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a hó miatt

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Az MSZP ügyvédje képviseli Nagy Blankát

Az MSZP ügyvédje képviseli Nagy Blankát

Kézilabda-vb: közös főzőcskézéssel lazítottak a játékosok

Kézilabda-vb: közös főzőcskézéssel lazítottak a játékosok

A Kossuth téri tüntetésekkel magyarázzák a Nagy Imre-szobor hirtelen elbontását

A Kossuth téri tüntetésekkel magyarázzák a Nagy Imre-szobor hirtelen elbontását

Az angolai bajnokság csak egy kicsit erősebb az NB I-nél

Az angolai bajnokság csak egy kicsit erősebb az NB I-nél