szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén kiemelt szerepet kapott a rendőrségnél a gyalogos-átkelőhelyek biztonságának növelése.

Smombie-knak, „smart phone zombiknak” nevezik angolul azokat a gyalogosokat, akik a telefonjukba merülve közlekednek, egy pillanatra sem figyelve a külvilágra. Mivel egyre többen vannak, nálunk is tenni kellene valamit a biztonságuk érdekében.

Egyszerű, de hatékonynak tűnő módszerekkel is lehet próbálkozni. Szentendrén és Orosházán például a gyalogátkelők oldalain festettek fel gyalogosfigyelmeztető piktogramokat. Abban bíznak, hogy a lefele néző mobilozók perifériális látásba kerülő figyelmeztetés feltűnhet nekik.

Egy másik, szintén figyelemfelkeltő megoldás a színes fekvőrendőr, amely ha nem is a mobilozás ellen, de a figyelmetlenség ellen talán hatékony lehet. Budakalászon a Szent István telepi általános iskolánál készítettek egy színes fekvőrendőrt a rendőrség munkatársai, amely láthatóan elég jól kirí a szürke aszfaltból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni

Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni

Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma