szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Késleltetnék az autók esetében hamarosan életbe lépő Euro 6-os szabvány szigorúbb formulájának életbe lépését, mondván, közel 600 ezer autó ragadhat bent a kereskedőknél.

Az ACEA, a Európai Gépjárműgyártók Szövetsége levelet küldött Thierry Bretonnak, az Európai Unió belső piacért felelős biztosának, amelyben azt kéri: fél évvel halasszák el a járművekre vonatkozó új kibocsátási szabványok bevezetését. 

Az ACEA szerint a COVID-19 válság miatt jelentős készletek halmozódtak fel a gépjárműgyártóknál, -importőröknél és -kereskedőknél. A mai kibocsátási szabványoknak ugyan megfelelnek ezek a járművek, de a bevezetni tervezett szigorúbbaknak nem mind.

A másik ok a halasztásra a szervezet szerint az, hogy bármilyen tanúsítvány beszerzése lényegesen több időt vesz igénybe a mostani helyzetben, ráadásul hónapokig nem is volt lehetséges.

Ha a kérést figyelmen kívül hagyják, az új előírások Euro 6d néven 2021. január 1-jén életbe lépnek.

Az ACEA arra is rámutatott, hogy a kínai kormány ugyanezen okból elhalasztotta a szigorúbb kibocsátási előírások bevezetését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Mindent bevet a TikTok, hogy meggyőzze a veszélytelenségéről Amerikát

Mindent bevet a TikTok, hogy meggyőzze a veszélytelenségéről Amerikát

Kádár-kori vadásztörténetek

Kádár-kori vadásztörténetek