szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz gyártó a több évtizedes múltra visszatekintő típus harmadik generációját tervezi piacra dobni.

Az AvtoVAZ nem éppen tegnap, hanem még 1977-ben mutatta be a VAZ-2121-et, vagy ismertebb nevén a Nivát, melyet a 90-es évek óta 4x4 néven forgalmaznak, és amely általunk is alaposan letesztelt típusnak a még régebbi UAZ-hoz hasonlóan 2020-ban is javában folyik a gyártása.

Lada 4x4
©

A '90-es évek vége óta egészen a közelmúltig egy másik orosz terepjáró viselte a Niva nevet, a modernizált VAZ-2121 technikára, a VAZ-2123-ra épülő Chevrolet Niva. Nemrégiben aztán az AvtoVAZ kivásárolta a GM részét a közös vegyesvállalatukból, így a Chevrolet Niva azóta Lada Niva néven érhető el a kínálatban. Mármint az orosz kínálatban, mivel a gyártó időközben az európai és így a magyar piacról is kivonult.

Lada Niva
©

2018-ban feltűnt a színen egy teljesen új Lada terepjáró, a modern külsőt kapott 4x4 Vision, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ennek a jelenleg még csak prototípusként létező modellnek mikor érkezik majd meg a végleges változata.

Lada 4x4 Vision
©

Az viszont szinte teljesen biztosra vehető, hogy jön az immár Renault-Nissan-Mitsubishi platformra épülő teljesen új Lada Niva, melynek kapcsán a gyártó most maguktól a vásárlóktól kér egy kis segítséget.

Az AvtoVAZ konkrétan egy online kérdőív segítségével próbálja megtudakolni, hogy az átlagemberek mit gondolnak a 4x4 Visionről, illetve arról, hogy a futurisztikus újdonság mennyire hasonlít az ős Nivára. A gyártó kíváncsi a vásárlók az irányú véleményére, hogy a retro stílus mennyire fontos a számukra, és hogy milyen szempontok alapján döntenének a 4x4 Vision koncepcióautóból készítendő terepjáró megvásárlásra mellett.

Lada 4x4 Vision
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

A nők vitték sikerre az 50 éves Bangladest

A nők vitték sikerre az 50 éves Bangladest