MTI Gazdaság

Két országban nyomták csak le a magyar vásárlókat Európában

Értékben 4,6 százalékkal nőtt a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az idei első negyedévben a tavalyi első három hónaphoz képest, ez a harmadik legmagasabb a vizsgált huszonegy európai ország rangsorában, Törökország és Lengyelország után – állapította meg a Nielsen piackutató.

hvg.hu Gazdaság

Teljesen bezöldül az Apple

A beszállítók és a bérgyártók még nem, de az Apple-üzletek és -adatközpontok már most is szinte kizárólag megújuló energiával üzemelnek. A cél: a "szinte" mihamarabbi eltüntetése.

hvg.hu Itthon

Fideszesek a vasárnapi zárva tartásról: A családokat békén kell hagyni

Ha az a cél, hogy a családok munka nélkül töltsék együtt a vasárnapot, akkor miért pont a családi vállalkozásokat engedik dolgozni? Milyen tanulmányok alapján állítják, hogy nem lesznek leépítések a kereskedelemben? Tényleg tehetetlen az állam a munkavállalói jogok érvényesítésében? A vasárnapi zárva tartás elfogadásának napján kérdezte a hvg.hu kormánypárti képviselőket.

hvg.hu Gazdaság

Sokszor teljes blöff a leárazás

A promóciók, kiárusítások sokszor nem biztos, hogy a legkedvezőbb áron zajlanak, mivel előfordul olyan, hogy a kiskereskedők elinflálják az árakat, mielőtt beindulnának az akciók. Legalábbis az Egyesült Államokban volt áruházi dolgozók elmondása szerint ez a helyzet.

MTI Hírek

Kétszer annyi parkoló kell egy hipermarkethez, mint eddig volt

A 300 négyzetméteresnél nagyobb teljes alapterületű, napi fogyasztási cikkeket árusító üzleteknél, az árusítótér minden megkezdett 10 négyzetmétere után egy személygépkocsi elhelyezését biztosító parkolót kellene létesíteni, kétszer annyit, mint a jelenlegi szabályozás szerint. Az erről szóló rendelet tervezet a kormány honlapján jelent meg.

hvg.hu Ingatlan

Miért üresek az üzletek a Nagykörúton?

Bár olyan érzése van az embernek, ha végigmegy a budapesti Nagykörúton, hogy egyre több az üres, eladó vagy kiadó üzlethelyiség, az elemzők szerint nem kritikus a helyzet, és mindössze a piac átrendeződéséről van szó.

hvg.hu Plázs

Most megtudja, miért költ sokkal többet karácsonykor

A karácsonyi bevásárlás olykor rémálomba hajló rohamában különösen irritálóak tudnak lenni az olyan végtelenül elcsépelt karácsonyi dalok, mint a Last Christmas vagy a Jingle Bells, ezeknek a slágereknek azonban mélyebb hatásuk is van. Valójában manipuláció áldozatai vagyunk.

hvg.hu Vállalkozás

Százból négy hazai üzlet lehúzza a rolót egy éven belül

Minden tizedik cég Magyarországon kiskereskedelemmel foglalkozik, sőt, 2010-ről 2011-re 4 százalékkal nőtt is a szektorban tevékenykedő vállalkozások száma, így januárban már a 63 ezret is meghaladta a kiskereskedelmi főtevékenységgel bejegyzett vállalkozások száma - közölte elemzésében a Dun & Bradstreet Hungária Kft. (D&B). Egyre többen döntenek viszont a bezárás mellett, aminek a növekvő fogyasztói árak és a csökkenő kereslet sem kedveznek.

hvg.hu Gazdaság

Tévhitek a diszkontokról: nem minden olcsó, ami annak látszik

A diszkont üzletek üzleti sikere az idei évben tovább folytatódik, részben az elhúzódó válság hatására - közölte a GfK Hungária. A piackutató legújabb tanulmányából azonban kiderül, hogy nem minden kategóriában kínálja a legalacsonyabb árakat ez a kiskereskedelmi csatorna.

MTI Világ

A BP és a Lloyds is segít a kifosztott brit üzleteken

Nagy-Britanniában segélyalapot hoztak létre a Londonban és környékén augusztus elején történt zavargások során kifosztott üzletek támogatására. Az alap egy meglévő 20 millió fontos támogatást egészít majd ki.

1 2

A címlapról ajánljuk