#180 perc

hvg.hu Kult

Íme az Orbán-interjú 13 kérdése, amelyek olykor döbbenetesebbek, mint Orbán mondatai

Teljesen egyértelmű, hogy amikor Sargentini azt mondja, hogy Magyarországon antiszemitizmus van, akkor álszent és hazudik – hangzott el a péntek reggeli Orbán-interjúban, de nem a miniszterelnöktől, hanem az évi 80 milliárd forint közpénzből működő közmédia riporterétől. Csak annyit tettünk, hogy leírtuk Nagy Katalin mai kérdéseit, ebből kiderül, hogyan képzeli a NER-gépezet az állampolgárok sokoldalú és kiegyensúlyozott tájékoztatását.

hvg.hu Itthon

Hadházy most a Kossuth Rádiót trollkodta meg

Élő adásba hívták be Hadházy Ákost, aki egyszer már bizonyította, nem könnyű csőbe húzni – és az M1 után a Kossuth rádiót is szembesítette a közmédiával szembeni jogos, közszolgálati elvekkel.

hvg.hu Itthon

Orbán: Mozognak a nyulak a bokorban, szövik a hálót a nyomásgyakorláshoz

Magyarország álláspontja világos: azt képviseli, hogy csak az egyes országok mondhatják meg, kit engednek be a saját területükre. Ha erről Brüsszel vagy Berlin dönthetne, akkor nekik lennénk alárendelve, ez pedig megengedhetetlen – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a brüsszeli csúcsról szólva.

hvg.hu Itthon

Orbán: A nemzeti futballválogatott legutóbbi szereplése egy Moháccsal ért fel

A miniszterelnök szurkol a magyar fociválogatottnak és az MLSZ vezetőjének, hogy sikerüljön visszaszereznie azt, amit az Andorrától elszenvedett vereség miatt elveszített. Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel a mohácsi vereséghez hasonlította a csapat teljesítményét. A kormányfő arról is beszélt, hogy migránskérdésben „nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudna maradni”. A német politikusokat pedig arra kérte, hogy Magyarországot hagyják ki a németországi választási kampányból.

hvg.hu Vélemény

Jól ébredt Orbán Viktor, szinte brillírozott a rádióban – best of

Vétek lenne, ha nem dokumentálnánk külön a péntek reggeli kormányfői interjúban elhangzott sziporkákat. Szokatlan módon nemcsak a műsorvezető engedett meg magának a mostani magyar közmédiában már-már sikamlósnak nevezhető kérdéseket, Orbán Viktor is inkább a „nyakkendő nélküli” szóhasználatot preferálta most.

hvg.hu Itthon

Orbán: Hadüzenet volt Soros véleménycikke a hvg.hu-n

A miniszterelnök hadüzenetnek nevezte Soros György hvg.hu-n megjelent véleménycikkét, amelyben úgy fogalmazott: „csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával”. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel azt állította: Soros György a vagyonából úgynevezett NGO-k hálózatát hozta létre, ahol sok ezer politikai alkalmazott dolgozik, és az üzletember hitelt ad majd az EU-nak migránsok betelepítéséhez.

MTI Itthon

Nagyobb nyugdíjemeléssel kecsegtet Orbán

Ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre – mondta a miniszterelnök.

MTI Itthon

Völner Pál robbantással riogatott a Kossuth rádióban

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az ellenzék "maszatol" az illegális bevándorlással kapcsolatban, és felmerül a kérdés: melyik ellenzéki politikus vállalja majd a felelősséget, ha Magyarországon is robbantanának vagy nőket erőszakolnak.

hvg.hu Itthon

Orbán precízen végigkampányolta a péntek reggeli rádióinterjúját

A miniszterelnök szerint nem mindenre az a jó válasz, ha még több közös Európát akarunk, és egy-egy problémánál inkább hatásköröket vonnak el az EU tagállamaitól. Márpedig a menekültkvótákkal újabb hatáskört vennének el az országoktól, és a migránsok beengedésével olyan hibát követhet el Brüsszel, amit később nagyon nehéz lesz javítani – érvelt Orbán Viktor az október 2-i népszavazás mellett a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A teljes interjú kizárólag a menekültkérdésről és a kvótanépszavazáshoz kapcsolódó kampányról szólt. Orbán Viktor picit finomított a "brüsszeli cselről" szóló hétfői kijelentésén.

hvg.hu Itthon

Orbán a Spéderről és a Portikról szóló kérdést is kikerülte

Orbán Viktor szerint a britek többsége elsősorban a népvándorlás miatt döntött végül úgy, hogy Nagy-Britannia inkább lépjen ki az EU-ból. A kormányfő erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt péntek reggel. A Spéder Zoltánnal kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte nincs szó bizalmi ügyről, és neki miniszterelnökként nem dolga személyes kérdésekkel foglalkoznia. Portik Tamásról pedig azt mondta, hogy bűnözőkkel nem foglalkozik, így azzal sem, mit mondott a bíróságon Rogán Antalról a börtönbüntetését töltő vállalkozó.

hvg.hu Itthon

Orbán kampányolt egyet a Kossuth Rádióban

A kormány menekültkvótás népszavazása mellett érvelt hosszasan Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök azt is mondta: szeretnék, ha Magyarország lenne Európa legmodernebb állama, és 2018-ra mindenhol lenne szélessávú internet. A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban az élelmiszerek áfájának csökkentését ígérte. Szerinte az ország évek óta felívelő korszakát éli, tovább csökkentik majd a szegénységét, az egészségügyi dolgozók bérét viszont csak korlátozott mértékben tudják emelni. Az oktatásnak 2017-re ígért 130 milliárdos plusz elköltésével kapcsolatban sem mondott részleteket.

hvg.hu Itthon

Orbán mindent tudni akar az offshore-botrány magyar szálairól

A kormány hétfői ülésén foglalkozik majd a vasárnapi boltzár első évéről szóló jelentéssel – mondta el Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjúban, amelyben arról is beszélt, hogy mindent tudni szeretne az offshore-botrány magyar vonatkozásairól.

hvg.hu Itthon

Orbán: a brüsszelizmus ma Európa legnagyobb baja

A miniszterelnök szerint a 2017-es költségvetésben prioritást élvez majd a családok támogatása, és „áttörő jellegű lépést” szeretnének tenni az államadósság tényleges csökkentéséért. Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel arról is beszélt, hogy a taxisok és az Uber vitájában a taxisok álláspontját támogatja, és a mindenkire vonatkozó szabályozás bevezetését, amellyel kapcsolatban nemsokára változás várható. A kormányfő azt is mondta: Európa legnagyobb gondja szerinte most a brüsszelizmus, az EU-t irritálják ugyanis az olyan erős nemzetállamok, mint Magyarország és Lengyelország.

hvg.hu Itthon

Colleen Bell helyett Soros Györgyöt vette célbe Orbán

A magyarok mivel már találtak megoldást a menekültkérdésre, így nem értik a megoldáskeresésbeli vitát az Európai Unión belül – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök pénteki reggeli rádióinterjújában. Az volt a kérdés, hogy leüti-e a Colleen Bell amerikai nagykövet által feldobott magas labdát a menekültpoltikára vonatkozóan, illetve reagál-e a kormányt ért összes amerikai kritikára. Ezt elszalasztotta, de kritzálva az ellenzékét sajátos gondolatmenettel egy szintre emelte az embercsempészeket az emberjogi aktivistákkal és Soros Györggyel.

hvg.hu Itthon

Orbán: A bevándorlók inkább hadseregnek látszanak

A horvát-magyar viszonyban a békesség jegyében nem szeretne erősen fogalmazni, hiszen a horvát miniszterelnök csak a szocialista internacionálé utasításait követi, nem a horvát nép akaratát – ezt mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor szerint nem lehet a harcos férfiaknak tűnő menekültekkel feltölteni a csökkenő európai népességet. Egy hónap után ma megtalálhatják az új egészségügyi államtitkár személyét Balog Zoltán miniszterrel – jellemezte a belpolitikai feladatokat a miniszterelnök.

1 2
Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

Petry szerint a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül változtatott interjúja tartalmán, a lap „Petry érdekében” nem közli a hangfelvételt

Petry szerint a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül változtatott interjúja tartalmán, a lap „Petry érdekében” nem közli a hangfelvételt

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Macaulay Culkin apa lett

Macaulay Culkin apa lett

Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad

Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban

A címlapról ajánljuk