#Cukorka





Még idén elmegy a Halls, a Negrónak tavasztól keresnek új gazdát
 

Még idén elmegy a Halls, a Negrónak tavasztól keresnek új gazdát

Nagy változások jönnek a Győri Keksznél. A Halls cukorkák gyártását a tulajdonos Mondelez International még idén Lengyelországba telepíti át, a Negró és a győri gyár eladásáról pedig nemsokára indulhatnak a tárgyalásol. A Halls elvitele miatt 17 ember állása szűnik meg, nekik az ígéretek szerint igyekeznek új munkát keresni.

MTI / hvg.hu MTI / hvg.hu


Nagyon buknak a külföldiek a dédi cukorkájára
 

Nagyon buknak a külföldiek a dédi cukorkájára

Építészként élesztette újjá Gerzsenyi András a család 100 éves cukorkakészítő műhelyét Budapesten. Kézzel formázott cukorkákat készítenek, különleges formában és színvilágban, régi családi receptek alapján. Belvárosi üzletüket 70 százalékban az édesszájú külföldi turisták látogatják, de évi 25 milliós forgalmuk fele hazai vállalati megrendelésekből jön.

Ember Zoltán Ember Zoltán

Édes fővárosunk, Budapest
 

Édes fővárosunk, Budapest

Hol árulják a legfinomabb süteményeket Budapesten? Milyen édességeket szolgáltak fel Mátyás király udvarában? Kiről nevezték el a Tibi csokit? A gasztrotörténeti csemegék mellett hasznos karácsonyiajándék-tippeket is beszerezhetünk, és még nyalókát is megtanulhatunk készíteni egy belvárosi édességtúrán.

Ivanyos Judit Ivanyos Judit


Minden napra jut egy menő hely Budapesten
 

Minden napra jut egy menő hely Budapesten

Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac – sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Legtöbbször olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és úgy néz ki, nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is. Fedezzen fel belőlük minden nap egyet!

Tossenberger Adél Tossenberger Adél



A Cserpes, a Leves és a Halkakas - Nagyítás-fotógaléria
 

A Cserpes, a Leves és a Halkakas - Nagyítás-fotógaléria

Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac – sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is.