#Demeter Zoltán




Ezek a borok jelentik ma a Tokaji aszút a világnak
 

Ezek a borok jelentik ma a Tokaji aszút a világnak

Svájcban, egy szakkonferencián mutatta meg magát a világ legnevesebb borszakértőinek és szakíróinak a Tokaji aszú. A 12 tétel fogadtatásáról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy a Tokaj-Hegyalján a tavaly meghirdetett "minőségi forradalom" egyelőre csak szóban tett hozzá a Montreux-i eseményhez.

hvg.hu hvg.hu

Nyakunkon az aszúveszedelem
 

Nyakunkon az aszúveszedelem

Aszús év várható Tokaj-hegyalján. De ahelyett, hogy örülnének a borászok, aggódni kezdtek: a tokaji bor jelenlegi termékleírása sokak szerint "elszúrta" az aszúkészítés receptjét. Márpedig a szüreteken felbukkanó ellenőrök ez alapján dolgoznak. A következmény: a ritka jó évjáratot nem tudják kihasználni, és emiatt komoly nyereségtől esnek el.

Szabó M. István Szabó M. István

„Egy pohár jó bor minden este kerülhet az asztalra”
 

„Egy pohár jó bor minden este kerülhet az asztalra”

„Ma már Stockholm minden Michelin-csillagos éttermében megtalálhatóak Demeter Zoltán, a Királyudvar vagy a Hollóvár palackjai. Kanadába pedig már úgy tudunk új borokat ajánlani, hogy az ottani partnerek kóstolás nélkül is elfogadják a javaslatainkat ” – interjú Kató András borszakértővel.

I. N. I. N.