#Eva Rezesova

Gergely Zsófia Itthon

Újra csattannak a Rezesova-per szakértői

Először számol be a májusban kirendelt új műszaki szakértő arról, hogyan történhetett a négy halálos áldozattal járó baleset, méghozzá a nyáron élőben rekonstruált bizonyítási kísérlet alapján – ezzel folytatódhat hétfőn Eva Rezesova büntetőpere. A bíróság elszánt, a hét minden napján tárgyalást tart, hogy mielőbb jogerős ítélet születhessen.

Gergely Zsófia Itthon

Etikai eljárás nem lesz, sőt elnöknek jelölik Rezesova szakértőjét

Nem folytatja az etikai eljárást saját kamarája az Eva Rezesova által felkért, majd az ügyből kizárt szakértő, Melegh Gábor ellen, sőt jelölik a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) elnökének – tudta meg a hvg.hu. Az igazságügyi szakértők legfőbb vezetőjének javasolt Melegh már el is fogadta a jelölést. A posztra őt javasoló szervezetek vagy nem nyilatkoztak, vagy próbálták megmagyarázni, hogy ez nem is olyan jelölés.

MTI Itthon

Félnek, hogy megszökne: meghosszabbították Rezesová előzetesét

Elutasította a védelem szabadlábra helyezési kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla Eva Rezesová ügyében. A bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a vádlott külföldi állampolgár, akinek nincsenek magyarországi kötődései, anyagi helyzete pedig lehetővé tenné, hogy elszökjön.

Gergely Zsófia Itthon

Halasztás: csak ősszel lesz ítélet a Rezesova-perben

Többi időre van szüksége a Rezesova-ügybe bevont igazságügyi szakértőnek, ezért mégsem folytatódik jövő héten a másodfokú eljárás – tudta meg a hvg.hu. Így szeptermberben tartják a következő tárgyalásokat, ítélet is akkor születhet. A bíróság fenntartotta addig is a vádlott előzetes letartóztatását, ami ellen Eva Rezesova fellebbezett, mert házi őrizetben szeretné várni a döntést.

MTI Itthon

Rezesová miatt lezárják éjjel az M3-ast

Bizonyítási eljárás miatt vasárnap 0 és 6 óra között lezárják az M3-as autópálya Hatvan és Bag közötti szakaszát a főváros felé vezető oldalon - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombaton az MTI-t.

hvg.hu Itthon

A bíró kizárta Rezesova szakértőjét – percről percre

Kizárták Melegh Gábort, a védelem szakértőjét a Rezesova-perben - ez a nap szenzációja a másodfokra került ügy első tárgyalási napján. Mivel az új szakértőnek el kell készítenie az új szakvéleményt június 20-ig, csak utána folytatódhat a bizonyítás. Ez azt jelenti, hogy az ügyészség javaslatával szemben egyelőre nem lesz hatályon kívül helyezés, hanem másodfokon folytatódik tovább az ügy. A szlovák nő a korábbiaktól eltérően először beszélt hosszabban a balesetről és bocsánatot kért a családtól.

Gergely Zsófia Itthon

Rezesova védekezést vált: tényleg ivott, de nem volt ittas

Eddig mindent megtett az ittas vezetésért első fokon elítélt Rezesova védelme, hogy bebizonyítsa: a szlovák nő csak a négy ember halálával végződött ütközés után, sokkos állapota miatt ivott vodkát. A hvg.hu megtudta, hogy másodfokon gyökeresen más védekezési stratégiával állnak elő. Arra fognak hivatkozni, hogy valóban ivott vezetés közben, de pont a karambol előtt – így az alkohol még nem szívódott fel, vagyis fel kell menteni. Információink szerint az ügyvéd azzal is érvelhet, hogy a minimum 165 kilométer per órás száguldás nem az ittasság miatt volt, és amúgy is „csekély sebességtúllépés”-nek számít.

Gergely Zsófia Itthon

Etikai eljárást indítanának Rezesova szakértője ellen

Nekimegy az Eva Rezesova által okozott balesetben meghalt áldozatok családja a szlovák milliomosnő szakértőjének, Melegh Gábornak. A hvg.hu megtudta, hogy már kezdeményezték az igazságügyi szakértő elleni etikai eljárást a kamaránál, amiért szerintük Melegh elfogult és megsértette hivatásának szabályait. A szakértő ügyvédi felszólítással próbálta megakadályozni cikkünk megjelenését.

Gergely Zsófia Itthon

Azzal mentetnék fel Rezesovát, hogy nem is volt ittas

Nem is volt ittas az ittas járművezetésért első fokon elítélt Eva Rezesova, a négy ember halálával végződött baleset pedig elkerülhetetlen volt, így fel kell menteni – ezt akarja bebizonyítani a szlovák milliomosnő védelme. A hvg.hu információ szerint ezek alátámasztására egy új orvosi szakvéleménnyel állnak elő, és azt is bedobják majd, hogy Rezesova egyik gyerekét pszichiáter kezeli, mert anyja tartós hiánya megzavarta a fejlődését. Az ügyészség által támadott szakértőjük, Melegh Gábor mellett pedig váltig kiállnak majd.

hvg.hu Itthon

Rezesova rosszul lett a börtönben

Eva Rezesova hasi fájdalmakra panaszkodott a börtönben, ezért a Blikk információi szerint a Szent János kórházba szállították.

Gergely Zsófia Itthon

Itt az indítvány: elölről kezdené az ügyészség a Rezesova-ügyet

A hvg.hu birtokába került egy főügyészségi indítvány, amiből kiderül, teljesen új eljárást szeretnének elérni a Rezesova-ügyben. Ilyet akkor szokott javasolni a vádhatóság, ha úgy látja, hogy az ítéletben súlyos hibák vannak, így a szlovák milliomosnő esetében is hosszan sorolják, mi mindent rontott el a bíróság. Elfogultság miatt kizárnák az ügyből a védelem vitatott műszaki szakértőjét, Melegh Gábort, de újra elővennék azt a tanút is, aki szerint Rezesova már az ütközés előtt is kakaskodott terepjárójával a Fiattal.

Gergely Zsófia Itthon

Eldőlt a Rezesova-per folytatása

Bő három hét múlva folytatódik az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó közlekedési pere: a másodfokú bíróság elé áll Eva Rezesova – tudtuk meg. A szlovák milliomosnőt első fokon bűnösnek találták, és hat év fogházra, illetve öt év vezetéstől eltiltásra ítélték ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétsége miatt, ő azonban felmentésért fellebbezett. Az ügyészség viszont túl enyhének tartja az ítéletet, így most másodfokon folytatódik a négy halálos áldozattal járó baleset tárgyalása.

Gergely Zsófia Itthon

„Nem vállalnám el újra a Rezesova-ügyet” – interjú Melegh Gábor szakértővel

A szlovák BMW-s elé bevágó Fiat, a műszaki szakvéleményekhez felhasznált szoftverek, pozíciók összeférhetetlensége, Mercedes-magángyűjtemény – közel három órán át faggattuk a támadások középpontjába került Melegh Gábort, aki a védelem szakértőjeként fordulatot hozott a Rezesova-ügy elsőfokú eljárásában. Kiderült az is, hogy az áldozatok családjának felkérése helyett miért Eva Rezesova védelmének mondott igent, és honnan ismeri a bírónőt.

hvg.hu Itthon

Rezesova szakértője mellett kiáll saját tanszéke

Nyilatkozatot tett közzé a BME, azon félreértések tisztázását ígérve, amelyek szerintük a Rezesova-ügyben magánszakértőként közreműködő Melegh Gábor munkájáról szóló cikkekben jelentek meg. Melegh - aki egyébként a BME tanszékvezető-helyettese - legutóbb a hvg.hu megírta: a szlovák milliomosnő szakértőjeként azzal a szoftverrel dolgozott, amelyet ő maga forgalmazott, a bíróság előtt azonban csak egy másik, elismertebb szakmai program használatát ismerte el.

hvg.hu Itthon

Rezesovát már várhatták a börtönben

Visszakerült régi zárkájába, régi cellatársa mellé Eva Rezesová, az M3-as autópályán négy ember halálát okozó szlovák milliomosnő – írta a Blikk.

1 2 3 4
Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Túlélési praktikák szülőknek a karantén idejére - Fülke podcastunkban Szél Dávid pszichológus

Túlélési praktikák szülőknek a karantén idejére - Fülke podcastunkban Szél Dávid pszichológus

Levágta és magával vitte a kerékbilincset egy szabálytalanul parkoló autós Ferencvárosban

Levágta és magával vitte a kerékbilincset egy szabálytalanul parkoló autós Ferencvárosban

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek

A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek

A címlapról ajánljuk