hvg.hu Tech

40-50 millió Facebook-felhasználó érintett, rengeteg a károsult a most kirobbant adatgyűjtési ügyben

Több mint 270 000 felhasználó adatát kezelte nem megfelelően korrekt módon az a vállalat, amelynek szolgáltatásait az amerikai sajtójelentések szerint Donald Trump és más republikánus politikusok is igénybe vették. Szakértői becslések szerint az adatok jellege miatt végül közel 50 millió ember adatai kerülhettek illetéktelenekhez.

MTI / hvg.hu Tech

Örökölni is lehet majd a Facebook-profilunkat

A Facebook a jövőben több lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók meghatározzák, mi történjen oldalukkal haláluk után. A közösségi oldal csütörtökön jelentette be, hogy ezentúl a felhasználók akár ki is választhatnak valakit, aki "megörökli" személyes profiljukat haláluk esetén.

hvg.hu Kult

Törölték a rejtélyes fiatal párt a Facebookról

A Facebook csapata úgy döntött, hogy a közösségi oldalon nincs helye két „történelmi” profilnak, melyet a renói Nevada Egyetem tanára hozott létre a már elhunyt Joe McDonald és Leola Lewis részére. A történet viszont itt nem ér véget.

hvg.hu Tech

Önről mit tárol a Facebook? Most megtudhatja!

Adatvédelmi aktivisták, kormányok és a szabályozó hatóságok nyomására a Facebookon tárolt adatokat már nem CD-n küldik ki kérésre: a felhasználók letölthetik a róluk szóló információk nagy részét.

hvg.hu Kult

Rejtélyes fiatal pár a Facebookon

Hogy kerül a Facebookra két, az 1910-es években diplomát szerzett amerikai fiatal? Miről árulkodik a profiljuk? A Mashable megírta.

hvg.hu Tech

Reklám és arcanalízis Facebook-profil alapján

Egy pillantás a kirakatra, és a videókamera rögzíti a potenciális vásárló arcát, egy szoftver pedig meghatározza az illető életkorát és nemét. Az USA-ban ez már a valóság. Nem túl nagy erőfeszítés kideríteni az érdeklődő nevét sem, elég a Facebook-profilokból adatbázisba rendezni a képeket és a hozzájuk tartozó neveket. A közeljövő lehet a Facebook-profilok alapján készült, névre szóló, célzottan az üzlet előtt álló személyre szabott reklám.

techline.hu Tech

Keltse életre Facebook-profilját!

Az Intel Museum of Me kezdeményezés érdekes kalandra csábítja a facebookozókat: egyetlen gombnyomással egy virtuális kiállítást varázsolhatunk a közösségi oldalon folytatott életünkből.


A címlapról ajánljuk