Zelki Benjámin Itthon

Illés Zoltán megbánta, hogy megszavazta a Liget átépítését

A Városliget fáinak kivágását tegnap reggel civilek akadályozták meg. A tiltakozók között ott volt Illés Zoltán, a Fidesz volt környezetvédelmi államtitkára is. Ma a sajtótájékoztatón is jelen volt ugyanezen a helyszínen, utána kérdeztük a Liget-projekt elleni állásfoglalásáról, amely azért meglepő, mert Fidesz-tagként fogalmazta meg. Interjú.

hvg.hu Itthon

"Tessék levonulni a területről!" - fideszes balhézott a Liget fáiért - videó

„Attól, hogy Fidesz-tag vagyok, még megvan a józan eszem, megvan a szakmai álláspontom” – így reagált Illés Zoltán volt országgyűlési képviselő és államtitkár azzal kapcsolatban, hogy ellenzéki képviselőkkel és más aktivistákkal együtt próbálta megakadályozni a Városliget fáinak kivágását csütörtökön az egykori Hungexpo területén. Hangos szóváltás, szemtől szembe nézés is volt, végül leálltak a fák kivágásával. Egyelőre. Videónk a helyszínről.

hvg.hu Itthon

Egykor a Fideszt segítették, ma már a fasorban sincsenek

Nemcsak a párt régi oligarcháját, Simicska Lajost dobta el Orbán Viktor. Más, egykor befolyásos és hiteles vezetőket is ügyesen használt a Fidesz saját céljaira, és mielőtt terhes lett volna a számára, jó érzékkel szabadult meg tőlük. Emlékszik még, hogy Gaskó István egyetlen szavára hetekre leállt a vasút? Vagy hogy Éger István hogyan akadályozta a tb-privatizációt? És hogy Szász Károly milyen ügyesen kente rá a Kulcsár-ügyet a baloldalra?

Dercsényi Dávid - Kálmán Attila Itthon

Elmúlt az Orbán-varázs, a követők új jelre várnak

A Fidesz népszerűsége mélyrepülésben, sorra bukták az időközi választásokat, a halálbüntetést pedig már saját képviselőik sem támogatják. A politikai vízió szétfoszlása után csak a kormányzati kapkodás látszik, a jobboldali értelmiség pedig lassan besokall és megtörtént a korábban elképzelhetetlen: már szinte napi szinten veszik elő Orbánt.

hvg.hu Itthon

Kövért látná szívesen Orbán posztján Illés Zoltán

A "passzátszelet mindeképp Orbán fújja", de ha nem mond le pozíciói valamelyikéről, a kormánypárt tovább erodálódik – így látja ezt Illés Zoltán fideszes politikus, aki Kövér Lászlót, "a legkisebb közös többszöröst" tudja elképzelni a miniszterelnöki vagy a pártelnöki székben.

hvg.hu Gazdaság

Összerakta Orbán paksi aktáját a Reuters

Különjelentésben írt Magyarországról (mint az oroszok EU-n belüli szövetségeséről), illetve az új paksi atomerőmű építésével kapcsolatos aggodalmairól a Reuters. Illés Zoltán megint bevadult.

hvg.hu Itthon

Giró-Szász megdöbbent Simicska csúnya beszédén

Giró-Szász András szerint a kormány nem foglalkozik az Orbán–Simicska-háborúval, bár ő maga megdöbbent azon, ahogy a Közgép elnöke beszélt a miniszterelnökről. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Szabad szemmel című műsorában Illés Zoltán egykori államtitkár nyilatkozataival kapcsolatban azt mondta, hogy azok egy sértett ember szavai. Állította azt is, hogy a kormány nem is akart netadót bevezetni.

nyüzsi Nyüzsi

Még mindig Simicska lapjában üzen a párt

Egyre nehezebb kibogozni, mi folyhat a Simicska-birodalom maradék szerkesztőségeiben, mindenesetre nemigen látszik jele annak, hogy e lapok bármiféle háborúban állnának az Orbán-kormánnyal. Sőt.

hvg.hu Itthon

Illés Zoltán lemondatná Orbánt a Fidesz éléről

"Én annak szurkolok, hogy a Fidesz nyerjen, de nem így" – mondta a Fidesz-kormány volt államtitkára. Illés szerint 2014 óta az érdekek mindent lesöpörtek, csak a pénz számít, és valahogy vissza kellene térni az értékalapú politizáláshoz. "Én azt az egymillió embert képviselem, akik elhagyták a Fideszt" – mondta.

hvg.hu Gazdaság

Illés: "Elképzelhetőnek tartom, hogy Paks 2 meg sem épül"

A Fidesz–KDNP környezetvédelmi szakpolitikusa a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy a paksi bővítés valós költség nagyobb lesz Magyarországon is, hogy a beruházás elfogadható legyen az uniónak, ráadásul a beruházás előkészítése több év is lehet, a megépítés pedig nyolc évig is eltarthat, addig pedig több választás is lesz Magyarországon.

hvg.hu Itthon

Újra ereszt a balmazújvárosi méregtelep

Semmi sem valósult meg az elmúlt egy évben azokból a kormányzati ígéretekből, amelyeket a Balmazújváros határában lévő méregteleppel kapcsolatban tettek – írja a Népszabadság. Illés Zoltán volt környezetügyi államtitkár egy tavalyi bejáráson azt mondta, hogy a telep felszámolásához szükséges 350-360 milliós forint előteremtéséhez pénzügyi alap létrehozását kezdeményezi, de azóta sincs ilyen alap. A lap szerint a helyszínen közben megtelt egy víztároló, amelyből a szennyeződés a vízbázisba kerülhetett.

Dercsényi Dávid - Földi Gábor Itthon

Jó szolga volt, mégis kirúgták: Illés Zoltán és a bukás

A második Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkára egyre többet nyilatkozik és egyre vehemensebben támadja a harmadik Orbán-kormányt. Kritizálja a napelemekre kivetett termékdíjat, a Paks2 beruházást, a tervezett római-parti mobilgátat. Ám Illés Zoltán 2010 és 2014 között nemhogy nem volt ilyen vehemens, hanem olyan készségesen közreműködött az intézményi hálózat eróziójában, hogy azért a zöldek sosem fognak neki megbocsátani.

MTI Gazdaság

Hivatali visszaéléssel vádolja Fazekas Sándort és Illés Zoltánt is az MSZP

Illés Zoltán háromszor írt jelentést a kormánynak, amikor a Hortobágy melletti veszélyes hulladék ügyét Debrecen környéki civilek felvetették, de ezeket Fazekas Sándor levette a napirendről, így nem is tárgyalta a kabinet. Az MSZP szerint hivatali visszaélést követett el a miniszter, és a volt államtitkár is.

hvg.hu Itthon

Tarlós: "Hazugság, itt nincs Tarlós-diktatúra"

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén Tarlós "indulatosnak, vagdalkozónak, rosszindulatúnak, frusztráltnak és ostobának" nevezte a római-parti mobilgát aktuális tervét bíráló Illés Zoltán nyilatkozatát. A közgyűlés megszavazta, hogy új vízjogi engedélyezési eljárás induljon a közvetlenül a partvonalon építendő gáthoz.

hvg.hu Itthon

Illés: "Azért, mert a Fidesz tagja vagyok, még nem vagyok hülye"

A napelemek termékdíja után újabb konfliktusos témába állt bele a kormánnyal szemben Illés Zoltán. A volt államtitkár szeretné megakadályozni, hogy a Római-part vonalában épüljön meg a mobilgát, amit szerinte Tarlós István „diktatórikus elképzelései” szerint, „ingatlanspekulációs célokkal” valósítanak meg. Illés most civil szervezetekkel összhangban azért lobbizik, hogy az árvízvédelmi rendszer a Nánási út-Királyok útja vonalában épüljön meg, a közvetlenül a Duna-partra épült ingatlanokat pedig betonfallal védené meg az árvíztől. A római-parti mobilgát ügye szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé.

1 2 3 4 5 6 7
Nem tágít a nyár, akár 28 fok is lehet ma

Nem tágít a nyár, akár 28 fok is lehet ma

A magánrepülők piacán is a nagy hatótávolság a sláger

A magánrepülők piacán is a nagy hatótávolság a sláger

Különös ígéretet tett a Türk Tanácsban Orbán

Különös ígéretet tett a Türk Tanácsban Orbán

Botránnyal kezdődött az ülésszak a Parlamentben: Orbán, Hadházy és Gyurcsány a főszerepekben

Botránnyal kezdődött az ülésszak a Parlamentben: Orbán, Hadházy és Gyurcsány a főszerepekben

Varga Mihály: A gazdasági lassulás mélyebb lehet annál, mint amire korábban bárki számított

Varga Mihály: A gazdasági lassulás mélyebb lehet annál, mint amire korábban bárki számított

Csukott szemmel is működik az új Google-mobil arcfelismerője, és ez bizony nem kis gond

Csukott szemmel is működik az új Google-mobil arcfelismerője, és ez bizony nem kis gond

Erdogan fejszétzúzással fenyegette meg a kurdokat

Erdogan fejszétzúzással fenyegette meg a kurdokat

Lenne "kriptospekuláns"? Adunk egy eszközkészletet

Lenne "kriptospekuláns"? Adunk egy eszközkészletet

Jöhetnek az okosfegyverek az amerikai hadseregben

Jöhetnek az okosfegyverek az amerikai hadseregben

Hatalmas sport-divatterepjárót leplezett le a VW

Hatalmas sport-divatterepjárót leplezett le a VW

A Brexit elhalasztását kéri Boris Johnson az EU-tól

A Brexit elhalasztását kéri Boris Johnson az EU-tól

A címlapról ajánljuk