MTI Itthon

Joe Biden levelet küldött Magyarországra egy utca miatt

Nincs kétség afelől, hogy az Egyesült Államok jobb lett Tom Lantos élete, szolgálata és öröksége által – mondta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet a Tom Lantos egykori kongresszusi képviselőről elnevezett sétány névadó ünnepségén Budapesten.

MTI Világ

Nem hisznek az amerikaiak a legnépszerűbb elnökjelölteknek

A legújabb közvéleménykutatás szerint a demokratáknál Hillary Clinton, a republikánusoknál Donald Trump vezet. Clintont nagyon sokan elutasítják, és vezetői képességeit is Trumpé után sorolják az amerikaiak. A szavahihetőségi versenyben viszont mindketten leszerepeltek.

MTI Világ

Biden megkapta Obama "áldását"

Az amerikai alelnök elnökválasztáson való indulását a demokraták 53 százaléka támogatná, és így gondolkodik Clinton támogatóinak 50 százaléka is.

MTI Világ

Telefonon beszélt az ukrán elnökkel az amerikai alelnök

Joe Biden amerikai alelnök és Petro Porosenko ukrán elnök szerda este megbeszélték, hogy az Oroszország elleni nemzetközi szankciók sorsát össze kell kötni az ukrán válság rendezését célzó minszki béketerv teljesítésével.

MTI Világ

Ukrajna fegyvert kér, de Amerika nem adna neki

A NATO-országoktól kér fegyvert az ukrán elnök, aki szerint a békét csak így lehet megvédeni. Az Egyesült Államok alelnöke viszont leszögezte, hogy bár egyértelműen az orosz agresszió okozza az ukrán válságot, semmi esetre sem szeretnék, ha kiterjedne a konfliktus, így csak halált nem okozó eszközöket hajlandó szállítani az ukránoknak.

MTI Világ

Kokainozott Biden fia, kirúgták a haditengerészettől

Elbocsátották a haditengerészet tartalékos állományából Joe Biden amerikai alelnök fiát, miután egy kábítószer-rutinvizsgálaton kiderült, hogy kokaint fogyasztott – jelentette az amerikai sajtó helyi idő szerint csütörtökön.

MTI Világ

Biden bocsánatot kért a török elnöktől

Joe Biden amerikai alelnök a hét végén bocsánatot kért Recep Tayyip Erdogan török elnöktől, amiért egy korábbi beszédében azt állította, hogy Törökország és más országok szélsőséges szervezeteket és dzsihadistákat támogattak a szíriai polgárháborúban. Az Egyesült Arab Emírségek kormánya vasárnap hivatalos magyarázatot kért az elhangzottakra.

MTI Világ

Joe Biden és Orbán Viktor együtt kárhoztatták Oroszországot

Joe Biden nem Orbán Viktor választási győzelméhez, hanem Magyarország 15 éves NATO-tagságához gratulált - derült ki a Fehér Ház közleményéből. Ukrajnáról is beszéltek: egyetértettek abban, hogy Oroszország meg fogja fizetni az árát annak, hogy nyíltan megsérti a genfi megállapodást.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk