#KEHI

hvg.hu Itthon

Tovább vegzálják az Energiaklubot a norvég-ügyben

Bejelentés nélküli házkutatást folytatott ma a civilszervezetnél az adóhatóság. Elvitték az egyik nemzetközi támogatású projekt iratait, szerződéseit és más, a programmal kapcsolatos iratokat arra hivatkozva, de azt nem közölték, hogy az eljárás tárgya és célja számunkra micsoda.

Domány András Itthon

Ab: A bíróság ne dőljön be a kormányszerveknek!

A Kehi simán lepattintott egy állampolgári kérelmet, amelyben a Szent István Egyetem gazdálkodását szerették volna megismerni, azt állították, hogy nem ők az adatkezelők. Az ügy az Alkotmánybíróságig jutott, amely azt üzente a bíróságoknak, ne higgyenek el mindent a kormányszerveknek.

Mizsur András Itthon

Keményen bírálta Magyarországot az ENSZ emberi jogi szakértője

Gyengült a demokratikus rendszer, nehezebb hozzájutni közérdekű adatokhoz, megbélyegzik és indokolatlanul ellenőrzik a magyar civil szevezeteket és jogvédőket – többek között ez áll abban a jelentésben, amit az ENSZ független szakértője készített.

Kovács István Vállalkozás

Pofonegyszerű az orránál fogva vezetni az államot

Vállalkozó vagy, kiírtak egy zsíros pályázatot, de nincs referenciád? Nem baj. Olyat tudsz ígérni, amire nagyon vágyik az állam? Nyerő vagy! Ha átvered az államot, simán megkaphatsz pár százmillió forintot, bottal üthetik a nyomodat. A felkutatásod nagyon lassan halad, és az állami szervek mossák a kezeiket. Egy tanulságos történet Bélapátfalváról.

hvg.hu Vállalkozás

Népszabadság: megint bűzlik valami az Atevnél a Kehi szerint

Újabb 800 millió forintos vagyoni hátrányt állapított meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) egy állami cégnél, az Atevnél. Csalás és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést a rendőrségen. Az érintett ügyleteket már az Orbán-kormány alatt kötötte a vállalat – értesült a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

Lázár lopásos vallomása: "aljas támadásról" beszélnek az erdészcégek

A hat erdészeti vállalat, amelyeknél a hírek szerint súlyos szabálytalanságokat állapított meg a Kehi, visszautasítják az "aljas támadást", és állítják: még semmit sem láttak a vizsgálati anyagokból. Lázár János a Kehi-eredmények nyomán az összes állami erdészetnél átfogó vizsgálatot rendelt el.

hvg.hu Gazdaság

Lázár lopásos vallomását tett követi

Átfogó vizsgálatot rendelt el az összes állami erdészeti cégnél a miniszter, miután a Kehi vizsgálata súlyos visszaélésekre utaló jeleket talált hat vállalatnál. Miközben a jövedelmező körülmények ellenére nyereséget alig produkáltak a vállalatok, a menedzsment busás jutalmakat vett fel.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Lázár ráküldi a Kehit Simicskáékra

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kehi soron kívüli vizsgálatát rendelte el a hazai útépítésekkel kapcsolatban. Lázár szavai szerint az OLAF néhány vizsgálata alapján kételyek merültek fel a Közgépet és más cégeket is érintő beruházásokkal kapcsolatban, ezért tisztázni kell a helyzetet. A Közgép korábban közölte: az EU csalás elleni hivatalának értesítőjében nem írtak a céggel kapcsolatos szabálytalanságokról.

MTI / hvg.hu Itthon

Kehi: három civil szervezetnél volt szabálytalanság

Az ügyészség megállapította, hogy a Norvég Civil Támogatási Alapból támogatott szervezetek közül háromnak a működése nem felelt meg a jogszabályoknak, kettő megszüntetéséért pert indítottak, egy maga kezdeményezte megszüntetését, egynek pedig megszűnt a közhasznú jogállása. A Miniszterelnökség közölte: a kormány tavaly megfogalmazott kritikái három, a pénzosztásban érintett alapítványra vonatkoztak: az Ökotársra, a Kárpátokra és Autonómiára, amelyek működéséről a mai döntések nem szólnak, így még mindig nem látnak tisztán.

MTI Gazdaság

Tagadja a Kehi, hogy leállították a quaestoros MFB-hitel vizsgálatát

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) nem függesztette fel 2012 márciusában a győri ETO Park megépítéséhez nyújtott MFB-hitel vizsgálatát, az ellenőrzést nem zárta le - közölte szerdán a hivatal. A DK szerdán azt közölte, hogy a Kehi három éve leállította a hitel vizsgálatát.

hvg.hu Gazdaság

Már négy éve is gond volt a Quaestorral, de eltűnt a feljelentés

2011 óta nyomoznak a győri ETO Park ügyében, még az Orbán-kormány korábbi nemzeti fejlesztési minisztere, Fellegi Tamás kezdeményezett feljelentést a stadionhitel ügyében – olvasható az Indexen, valamint a Népszabadságban. Az akkori feljelentést azonban nem találják.

MTI / hvg.hu Gazdaság

ETO Park: feljelentést tett a Kehi a Gyurcsány-érabeli hitel miatt

Az M1 szerint a Kehi a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását a Magyar Fejlesztési Bank által az ETO Park beruházáshoz nyújtott hitel miatt. Az M1 úgy tudja, hogy a Kehi számos szabálytalanságot talált.

hvg.hu Itthon

Pert vesztett a Kehi a civileknél elrendelt vizsgálatok ügyében

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezetnek adott igazat a bíróság abban a perben, amelyet a TASZ a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellen indított a norvég pénzek ügyében az érintett civil szervezeteknél zajló vizsgálatok miatt.

hvg.hu Gazdaság

Botrány a Hortobágyon: juhok és marhák tízezrei veszélyben, de a Kehi mindent rendben talált

Hatvan hortobágyi állattartó veszítette el földjét, mert állításuk szerint olyanok nyertek a Hortobágyi Nemzeti Park földhaszonbérleti pályázatán, akik nem is foglalkoznak állattenyésztéssel. Ez azt jelenti, hogy nincs elég legelő és így akár több tízezer juh és szarvasmarha is éhen halhat a tavasszal. Egy éve Orbán Viktor maga járt közbena gazdák ügyében, de a Kehi vizsgálata mindent rendben talált a nyertes pályázatok körül.

1 2 3 4 5 6 7
Kikerült a netre egy TXT-fájl, 8,4 milliárd jelszó van benne – lehet, hogy az öné is

Kikerült a netre egy TXT-fájl, 8,4 milliárd jelszó van benne – lehet, hogy az öné is

Több a szívizomgyulladás a vártnál a fiatal férfiak körében az mRNS-oltások után

Több a szívizomgyulladás a vártnál a fiatal férfiak körében az mRNS-oltások után

Nyolc koronavírusos beteg meghalt, 199 új fertőzöttet találtak

Nyolc koronavírusos beteg meghalt, 199 új fertőzöttet találtak

Fideszes módosító a pedofiltörvényhez: tilos 18 év alattiaknak a homoszexualitás bemutatása

Fideszes módosító a pedofiltörvényhez: tilos 18 év alattiaknak a homoszexualitás bemutatása

Ungár Pétert támogatja a Jobbik Szombathelyen

Ungár Pétert támogatja a Jobbik Szombathelyen

Anne Applebaum: Az illiberalizmus egypártrendszer államcsíny nélkül

Anne Applebaum: Az illiberalizmus egypártrendszer államcsíny nélkül

Játékba hozni Madáchot és az újrakezdett életeket – ők nyerték a kétmillió forintos irodalmi ösztöndíjat

Játékba hozni Madáchot és az újrakezdett életeket – ők nyerték a kétmillió forintos irodalmi ösztöndíjat

Eszenyi Enikő is rendez a jövő évadban a kecskeméti színházban

Eszenyi Enikő is rendez a jövő évadban a kecskeméti színházban

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával