# KIM

hvg.hu Vállalkozás

Giró-Szász jachtja a kormány egyik fő reklámosánál épült

Giró-Szász András, az egyik fő kormányzati kommunikátor nagyon menő elektromos jachtját olyan cég gyártja, amelynek tulajdonosa igencsak jól fekszik a kabinetnél – legalábbis az elmúlt négy évben tömegével nyerte a kormányzati és állami cégek által kiírt kommunikációs és reklámtendereket. Giró-Szász szerint a hajót nem a gyártótól vette.

M. László Ferenc Itthon

Orbán pénzeszsákján ül, és kormányfőként irányít Lázár

Egyetlen minisztérium van a harmadik Orbán-kormányban, melyet az újabb központosítás nem érintett: a honvédelmi. Minden más tárca veszített a súlyából, aminek Lázár János örülhet a legjobban, hiszen ő az átalakítás legnagyobb nyertese. Megkétszereződött feladatai száma, melyhez több mint 2400 milliárdnyi költségvetési pénz is társul.

MTI/hvg.hu Itthon

Ismerkedik a kormány a strasbourgi ítélettel

Magyarországnak lehetősége van a strasbourgi bíróság nagykamarájához fordulni a keddi ítélet miatt – mondta Rétvári Bence, a KIM államtitkára, aki szerint a vitatott törvénnyel a "bizniszegyházakat" akarták kiszűrni.

hvg.hu Itthon

Mégis bezárnak az okmányirodák a választás napján

Ha elvesztette a lakcímkártyáját, és szavazni szeretne vasárnap, jobb ha még pénteken elintézi az új lakcímkártyát, mert vasárnap nem lesznek nyitva az okmányirodák. Az illetékes miniszter a választási iroda elnökének javaslatára döntött így, valószínűleg azért, mert széles körben terjednek voksturistákról, vagyis tömeges átjelentkezésekről szóló hírek.

hvg.hu Itthon

Tévedett a Guardian a KIM szerint a fotózás hazai szabályairól

Nem változik a sajtófotó készítésének szabályozása az új Polgári Törvénykönyvben (Ptk.), csak "a megszilárdult bírói gyakorlat került bele az új kódexbe" - ismételte meg a a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amely szerint tévesek a változtatásról a sajtóban megjelent állítások.

Szabó M. István Gazdaság

Ha a hóhért akasztják: Orbánék átrajzolták a felszámolópiacot

Csütörtökön tette közzé a pályázati úton megújított felszámolói névjegyzéket a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal. A hivatalos kihirdetésre két hónapot kellett várni, a vesztesek közül már többen felülvizsgálati eljárást indítottak a pályázati eljárás visszásságai miatt. A hvg.hu hozzájutott egy részletesen adatolt felméréshez, mely szerint minden tizedik nyertes a pályázati kritériumok szerint nem érhetett el annyi pontot, ahányat végül szerzett.

MTI Itthon

Kocsis Máté a Bárkára keni a késlekedést

Kocsis Máté szerint azért késik a Bárka színház átvétele az állam részéről, mert a színház vezetáse felelőtlenül gazdálkodott, így az átvételt vizsgálatok nehezítik.

hvg.hu Itthon

Milliárdokkal dobálózva írná újra a történelmet a kormány

Bőkezűen támogatja a kormány a történeti, filozófiai, szociológiai kutatásokat. A kabinet által milliárdokért gründolt új intézetek élére viszont vagy olyan vezetők kerültek, akik állandó vitában vannak a kollégáikkal, az adott szakterülethez nem értenek, vagy olyan perifériára szorult politikusok, akik igazodnak az új elvárásokhoz. A Szakály-botrány nyomán összeszedtük, hány hivatalt, intézetet alapított a második Orbán-kormány.

MTI Itthon

Kilövette a KIM a pedofilgyanús weboldalt

Törölték azt honlapon, amelynek üzemeltetői vélhetően fiatalkorú magyar lányok fotóival éltek vissza. Az ügyben vizsgálatot indított a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordul a tárca.

MTI / hvg.hu Tech

Fiatal lányok fotóival visszaélő honlap miatt vizsgálódik a KIM

Vizsgálatot kezdeményez a nyomozó hatóságoknál egy fiatalkorú magyar lányok fotóival vélhetően visszaélő honlap miatt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – közölte szerdán a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

hvg.hu Itthon

"Legfeljebb nem tankönyvből tanítunk"

Nemsokára csak két tankönyvből választhatnak a szaktanárok tantárgyanként és évfolyamonként. Miután az Orbán-adminisztráció államosította az önkormányzati iskolákat, megmondta, hogy mi legyen a helyi tantervekben, és centralizálta a könyvterjesztést, most a tankönyvpiac kerül sorra. Ennek köszönhetően tovább csökken a tanárok szakmai szabadsága, nehezebb lesz a diákok képességeihez, műveltségéhez, családi viszonyaihoz igazítani a tananyagot.

MTI Itthon

Gondolkodási időt kapott az ír gázoló Navracsicséktól

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) december 5-én délig adott gondolkodási időt az ír gázolónak, Francis Ciaran Tobinnak arra, hogy eldöntse, hajlandó-e Magyarországra jönni megkezdeni a két gyermek életének kioltásáért a magyar bíróság által 2002-ben kirótt büntetésének letöltését.

MLF Itthon

Félelem és "szabotázs" bénítja a reformokkal megcsúszó kormányt

Rettegnek attól a kormánypolitikusok, hogy megcsúszott reformok miatt a minisztériumi tisztviselők sokat hibáznak majd a kampányban. Az apparátus viszont attól fél, hogy a politikusok diktálta rohamtempó miatt megúszhatatlanok a bakik, a felelősség pedig az ő nyakukba hullik. Kölcsönös félelmek bénítják az erőteljesen központosított kormányzat működését fél évvel a választások előtt. Lázár János már tavasszal arról beszélt lapunknak, 500-600 ember akadályozza meg az apparátusban hatékonyan a Fidesz országátalakító tevékenységét. A türelmetlenséget jelzi, hogy miniszteri biztost ültettek a Klik nyakába.

hvg.hu Karrier

Roma referensek is dolgoznak a járási hivatalokban

Az Országos Roma Önkormányzat, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok együttműködése eredményeképpen 100 fő roma származású állampolgár kezdhette meg referensi munkáját július 1-jével a járási (fővárosi kerületi) hivatalokban.

MTI Kult

KIM: több mint 25 ezren voltak az Ákos-koncerten

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) adatai szerint több mint 25 ezren vettek részt a budapesti Dózsa György téren rendezett Ákos-koncerten, az augusztus 20-i nemzeti ünnepi programsorozat zárórendezvényén.

1 2 3 4 5 6 7
11
Belgium már január elején elkezdheti a lakosság beoltását

Belgium már január elején elkezdheti a lakosság beoltását

Ugrik a lengyel kenguru: itt készül Európa elektromos autóbuszainak egyharmada

Ugrik a lengyel kenguru: itt készül Európa elektromos autóbuszainak egyharmada

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt

Karikó Katalin a HVG-nek: számomra fontos, hogy minél hamarabb minél több ember megkapja a vakcinát

Karikó Katalin a HVG-nek: számomra fontos, hogy minél hamarabb minél több ember megkapja a vakcinát

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával