hvg.hu Vállalkozás

Giró-Szász jachtja a kormány egyik fő reklámosánál épült

Giró-Szász András, az egyik fő kormányzati kommunikátor nagyon menő elektromos jachtját olyan cég gyártja, amelynek tulajdonosa igencsak jól fekszik a kabinetnél – legalábbis az elmúlt négy évben tömegével nyerte a kormányzati és állami cégek által kiírt kommunikációs és reklámtendereket. Giró-Szász szerint a hajót nem a gyártótól vette.

M. László Ferenc Itthon

Orbán pénzeszsákján ül, és kormányfőként irányít Lázár

Egyetlen minisztérium van a harmadik Orbán-kormányban, melyet az újabb központosítás nem érintett: a honvédelmi. Minden más tárca veszített a súlyából, aminek Lázár János örülhet a legjobban, hiszen ő az átalakítás legnagyobb nyertese. Megkétszereződött feladatai száma, melyhez több mint 2400 milliárdnyi költségvetési pénz is társul.

MTI/hvg.hu Itthon

Ismerkedik a kormány a strasbourgi ítélettel

Magyarországnak lehetősége van a strasbourgi bíróság nagykamarájához fordulni a keddi ítélet miatt – mondta Rétvári Bence, a KIM államtitkára, aki szerint a vitatott törvénnyel a "bizniszegyházakat" akarták kiszűrni.

hvg.hu Itthon

Mégis bezárnak az okmányirodák a választás napján

Ha elvesztette a lakcímkártyáját, és szavazni szeretne vasárnap, jobb ha még pénteken elintézi az új lakcímkártyát, mert vasárnap nem lesznek nyitva az okmányirodák. Az illetékes miniszter a választási iroda elnökének javaslatára döntött így, valószínűleg azért, mert széles körben terjednek voksturistákról, vagyis tömeges átjelentkezésekről szóló hírek.

hvg.hu Itthon

Tévedett a Guardian a KIM szerint a fotózás hazai szabályairól

Nem változik a sajtófotó készítésének szabályozása az új Polgári Törvénykönyvben (Ptk.), csak "a megszilárdult bírói gyakorlat került bele az új kódexbe" - ismételte meg a a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amely szerint tévesek a változtatásról a sajtóban megjelent állítások.

Szabó M. István Gazdaság

Ha a hóhért akasztják: Orbánék átrajzolták a felszámolópiacot

Csütörtökön tette közzé a pályázati úton megújított felszámolói névjegyzéket a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal. A hivatalos kihirdetésre két hónapot kellett várni, a vesztesek közül már többen felülvizsgálati eljárást indítottak a pályázati eljárás visszásságai miatt. A hvg.hu hozzájutott egy részletesen adatolt felméréshez, mely szerint minden tizedik nyertes a pályázati kritériumok szerint nem érhetett el annyi pontot, ahányat végül szerzett.

MTI Itthon

Kocsis Máté a Bárkára keni a késlekedést

Kocsis Máté szerint azért késik a Bárka színház átvétele az állam részéről, mert a színház vezetáse felelőtlenül gazdálkodott, így az átvételt vizsgálatok nehezítik.

hvg.hu Itthon

Milliárdokkal dobálózva írná újra a történelmet a kormány

Bőkezűen támogatja a kormány a történeti, filozófiai, szociológiai kutatásokat. A kabinet által milliárdokért gründolt új intézetek élére viszont vagy olyan vezetők kerültek, akik állandó vitában vannak a kollégáikkal, az adott szakterülethez nem értenek, vagy olyan perifériára szorult politikusok, akik igazodnak az új elvárásokhoz. A Szakály-botrány nyomán összeszedtük, hány hivatalt, intézetet alapított a második Orbán-kormány.

MTI Itthon

Kilövette a KIM a pedofilgyanús weboldalt

Törölték azt honlapon, amelynek üzemeltetői vélhetően fiatalkorú magyar lányok fotóival éltek vissza. Az ügyben vizsgálatot indított a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordul a tárca.

MTI / hvg.hu Tech

Fiatal lányok fotóival visszaélő honlap miatt vizsgálódik a KIM

Vizsgálatot kezdeményez a nyomozó hatóságoknál egy fiatalkorú magyar lányok fotóival vélhetően visszaélő honlap miatt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – közölte szerdán a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

hvg.hu Itthon

"Legfeljebb nem tankönyvből tanítunk"

Nemsokára csak két tankönyvből választhatnak a szaktanárok tantárgyanként és évfolyamonként. Miután az Orbán-adminisztráció államosította az önkormányzati iskolákat, megmondta, hogy mi legyen a helyi tantervekben, és centralizálta a könyvterjesztést, most a tankönyvpiac kerül sorra. Ennek köszönhetően tovább csökken a tanárok szakmai szabadsága, nehezebb lesz a diákok képességeihez, műveltségéhez, családi viszonyaihoz igazítani a tananyagot.

MTI Itthon

Gondolkodási időt kapott az ír gázoló Navracsicséktól

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) december 5-én délig adott gondolkodási időt az ír gázolónak, Francis Ciaran Tobinnak arra, hogy eldöntse, hajlandó-e Magyarországra jönni megkezdeni a két gyermek életének kioltásáért a magyar bíróság által 2002-ben kirótt büntetésének letöltését.

MLF Itthon

Félelem és "szabotázs" bénítja a reformokkal megcsúszó kormányt

Rettegnek attól a kormánypolitikusok, hogy megcsúszott reformok miatt a minisztériumi tisztviselők sokat hibáznak majd a kampányban. Az apparátus viszont attól fél, hogy a politikusok diktálta rohamtempó miatt megúszhatatlanok a bakik, a felelősség pedig az ő nyakukba hullik. Kölcsönös félelmek bénítják az erőteljesen központosított kormányzat működését fél évvel a választások előtt. Lázár János már tavasszal arról beszélt lapunknak, 500-600 ember akadályozza meg az apparátusban hatékonyan a Fidesz országátalakító tevékenységét. A türelmetlenséget jelzi, hogy miniszteri biztost ültettek a Klik nyakába.

hvg.hu Karrier

Roma referensek is dolgoznak a járási hivatalokban

Az Országos Roma Önkormányzat, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok együttműködése eredményeképpen 100 fő roma származású állampolgár kezdhette meg referensi munkáját július 1-jével a járási (fővárosi kerületi) hivatalokban.

MTI Kult

KIM: több mint 25 ezren voltak az Ákos-koncerten

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) adatai szerint több mint 25 ezren vettek részt a budapesti Dózsa György téren rendezett Ákos-koncerten, az augusztus 20-i nemzeti ünnepi programsorozat zárórendezvényén.

1 2 3 4 5 6 7
11
Hogyan kezelhetők a magánéleti krízisek a munkahelyen?

Hogyan kezelhetők a magánéleti krízisek a munkahelyen?

Ezekben az országokban támadhat a SIM-kártyás kártevő

Ezekben az országokban támadhat a SIM-kártyás kártevő

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Sok bevándorló van állás nélkül Németországban

Sok bevándorló van állás nélkül Németországban

Nyolc halálos balesetet hozott a hétvége

Nyolc halálos balesetet hozott a hétvége

Hatalmas sport-divatterepjárót leplezett le a VW

Hatalmas sport-divatterepjárót leplezett le a VW

Magyarország 2,7 százalékot faragott az államháztartási hiányból

Magyarország 2,7 százalékot faragott az államháztartási hiányból

Tömegkarambol történt az M3-ason Bagnál

Tömegkarambol történt az M3-ason Bagnál

Digitális országutak: mi legyen a jó öreg sofőrökkel?

Digitális országutak: mi legyen a jó öreg sofőrökkel?

Az óvodások is bekerülhetnek a Nemzeti Alaptantervbe

Az óvodások is bekerülhetnek a Nemzeti Alaptantervbe

Drágább lesz az HBO GO

Drágább lesz az HBO GO

A címlapról ajánljuk