#Malackaraj

A legkisebb helyiség is számít
 

A legkisebb helyiség is számít

Az idén először osztották ki az Év Éttermi Mosdója díjat. A szakma a Babel Budapest, a közönség a Mericano Bar mosdóját preferálja leginkább, a legjobb pelenkázó pedig mindössze két négyzetméteren valósult meg a Café Alibiben.

hvg.hu hvg.hu


Goldenblog gasztrotörténet, különdíjjal
 

Goldenblog gasztrotörténet, különdíjjal

A sorrendben nyolcadik blogverseny mottója is lehetne, ami az idei Goldenblog nyitóoldalán szerepel: nem hiszünk a műfaj hanyatlását vizionáló huhogóknak. Kis számvetés az előző évekről, és egy meglepetés idénre.

-gy- -gy-


A tökéletes lágy tojás
 

A tökéletes lágy tojás

Hervé This, a molekuláris gasztronómia vegyész tudora oldalakon át fejtegeti a tojás titkát. Heston Blumenthal, az angol séfmágus pedig azt vallja, „a tökéletességhez nagyon rögös út vezet”. Malackarajnak úgy tűnik, elég hozzá három perc is.

hvg.hu hvg.hu

Hogy kerül a rántás a kenyérre?
 

Hogy kerül a rántás a kenyérre?

A létező legexkluzívabb ehető ajándékot ötlötte ki az ő nagy megszorultságában Malackaraj. A masnival átkötött decens csomagocska valóban nem mindennapi meglepetést tartogat.

hvg.hu hvg.hu

A legjobb kí­nai, amit soha nem fogunk megtalálni
 

A legjobb kí­nai, amit soha nem fogunk megtalálni

Aki itt a Kárpát-medencében fanatikusan kínai konyhára vadászik, az eredjen a Malackaraj nyomába. Ő sem kíméli magát. Bár azzal ijesztget, sosem találjuk meg a „sehova se vezető” úton a tetthelyet, meglehetősen precíz leírást, útvonaltervet mellékel.

hvg.hu hvg.hu





A tíz legjobb házi fagylalt
 

A tíz legjobb házi fagylalt

Lassan nem árt beszerezni egy fagylaltkészítő gépet. De ha elég elszántak vagyunk, hogy tökéletes házi fagylaltokat gyártsunk, akkor gyúrjunk, mert erőteljes, 20 perces kavarások sorozata vár ránk.

hvg.hu hvg.hu

Ettünk már jót autóban?
 

Ettünk már jót autóban?

A kérdés és a lehetséges válasz is költői. Mert kocsiban, pláne vezetés közben az ember nem eszik, hanem leginkább csak befalja a kaját, amely megmenti az éhhaláltól, és semmi köze semmilyen gasztronómiai élvezethez.

hvg.hu hvg.hu


A legfinomabb sonkák
 

A legfinomabb sonkák

A blogbejegyzés szerzője esküszik rá, hogy az érlelt sonka színesebb, mélyebbre hatol, csak odakerül a nyelvre és ezer...

life-style.hu life-style.hu

Így készítsünk hamburgert bárányból
 

Így készítsünk hamburgert bárányból

A hamburger ezúttal darált báránylapockából készült és házi sütésű kenyércipóba bújt. Megtudtuk, hogy elég a branzino hasába pár szál petrezselyem, citromkarika, hogy fenomenális legyen.

hvg.hu hvg.hu

Olcsó húsnak híg a leve – Péter Anna megmondja
 

Olcsó húsnak híg a leve – Péter Anna megmondja

A rántott hús, a lecsó és a pörkölt mellett egyetlen téma van, amitől kisodródunk az út szélére, és az a vegetarianizmus. Mert hús bizony kell, viszont elég lenne kevesebb, és nem mindegy, milyen. Mert elfogy, azért.

life-style.hu life-style.hu



Hogyan kell pálinkát inni?
 

Hogyan kell pálinkát inni?

Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, egyből lecsapni a gyomorba. Mit kezdjen az érdeklődő pálinkakedvelő, ha szép párlatot kap egy tulipánkehelyben? A Malackaraj blogon megtudhatjuk.

hvg.hu hvg.hu