Magyar gasztronómia a Travel Channelen
Melyik főzelékhez milyen feltét illik?
A főzelékekre mindenki más és más feltétet szokott készíteni, de a Malackaraj szerzője szerint nem mindegy, hogy melyikre mit rakunk.
Milyen levesek jók megfázásra?
Szezonja van a náthának, influenzának. Sorok állnak a gyógyszertárakban, pedig a konyhában is akad patikaszer.
Milyen egy disznóvágás?
Véres. De ha nem vagyunk vegák, álságosak se legyünk. Ha este megesszük az orjalevest, a toros káposztát meg a májas hurkát, akkor ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk, mi történhetett reggel.
Hol kaphatunk divatos sznobsüteményt?
Nagyanyáink még ismerték, aztán a világforradalom lesöpörte a cukrászdák pultjairól a falatnyi színes, cukros, mandulás süteményt töltelékestől.
Becsokizott oldalas
Ön hogyan szokta elkészíteni az oldalast? Hagyományos módon, vagy éppen visz bele valami egyediséget? A Malackaraj blog írója becsokizta az oldalast, és úgy sütötte meg.
Hogyan kell pálinkát inni?
Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, egyből lecsapni a gyomorba. Mit kezdjen az érdeklődő pálinkakedvelő, ha szép párlatot kap egy tulipánkehelyben? A Malackaraj blogon megtudhatjuk.