hvg.hu Itthon

Balog utódja már nem oktatni, hanem nevelni akarja az Ön gyerekét

Nyugodtan nevezhető naivnak Kásler Miklós a Mandinernek adott interjúja alapján: az Emmi leendő minisztere szerint az orvosoknak, nővéreknek, tanároknak csak lehetőséget kell adni arra, hogy emberhez méltó életet éljenek, és máris megoldódnának a szakági problémák. Az egészségügy problémájának a gyökerénél egyébként az ellenzék található. És ő már nem oktatásban gondolkodik, hanem nevelésben.

hvg.hu Itthon

Gulyás Gergely: A Momentum többletmandátumokat hozhat a Fidesznek

Nem kímélte a momentumosokat a Fidesz alelnöke, bár még nem is tudta, hány aláírást gyűjtöttek össze az olimpia ellen. Elsődleges politikai céljuk szerinte a rombolás, amihez nem szégyellik "a legprimitívebb lélegeztetőgépes kampányt" bevetni az "új generáció liberális szabadcsapatai". Gulyás Gergely szerint ez még mandátumokat is hozhat a Fidesznek a fővárosban. A kormánypárt hitelessége, szemben a Jobbikéval, "úgy érzi, összességében" megmaradt.

hvg.hu Itthon

Keményen kikérdezte Balog Zoltánt a Mandiner

Balog Zoltán félig-meddig sikernek tartja a Jobbik erősödését, mert mégiscsak a jobboldaliak tábora nőtt – derült ki az emberierőforrás-miniszter Mandinernek adott interjújából. Balog elmondta: személy szerint nem bojkottálja a Hír TV-t, de Simicska Lajos ellen azért fel kell venni a kesztyűt. Arról is beszélt, hogy szerinte csökkent a jobboldal önbizalma, Habony Árpád és Mészáros Lőrinc felemelkedése pedig megítélés kérdése. Az interjúban ígéretet tett, hogy néhány héten belül kifizetik a kórházak adósságát. Üzent Schilling Árpádnak is.

hvg.hu Vállalkozás

Új tulajdonos szállhat be a Mandinerbe

Tombor András, az állami kézben lévő Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottsági elnöke bevásárolhatja magát a Mandinerbe - derült ki a Heti Válasz Tomborral készült interjújának előzeteséből.

Balavány György Nyüzsi

Válasz Fruzsina-ügyben

Jó, akkor nem nevezem el azt sehogy, ha valaki nem érti, hogy mi a különbség Magyarország „lejáratása” és a kormány kritikája között. Nevezd el te.

hvg.hu Itthon

Ezért nem lesz Tormay Cécile köz Budapesten

A Mandiner megszerezte az MTA Tarlósnak írt válaszát, mely alapján kedden úgy döntöttek, nem lesz Tormay Cécile köz Budapesten. Az MTA Tormay helyett Ottlik Gézát, Nemes Nagy Ágnest vagy Weöres Sándort ajánlja.

1 2

A címlapról ajánljuk