#Mesterházy Ernő

hvg.hu Itthon

Pályatakarítás: jön a Vona?

Mi áll a gyöngyösi szocialista önkasztrálás hátterében? Hogyan kerül a képbe Fodor Gábor mérhetetlen támogatottságú pártja? Ki lesz az újabb balos bénázás haszonélvezője? Ennek jár utána a HVG legfrissebb száma.

MTI Itthon

Takarítási szerződésről beszéltek ma a Hagyó-perben

A BKV Zrt.-nek jelentős kárt okozó takarítási szerződésre vonatkozó, korábban módosított vádpont bizonyítási eljárását folytatta kedden a Kecskeméti Törvényszék a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó perben.

hvg.hu Itthon

Fodor Gábor befutotta "a világ leggyorsabb karrierjét"

Bár nincs mérhető támogatása, s legfeljebb a Facebookon aktív, mégis előkelő helyet kapott a közös ellenzéki listán az SZDSZ-elnökként egykor megbukott Fodor Gábor. Ráadásul a hvg.hu értesülései szerint Fodorral egy nappal korábban közölték, hogy befutó helyet kap, pedig tavaly 30 perc alatt tették ki a szűrét az MSZP-sek. Egykor befolyásos és tehetős támogatók álltak mögötte, kérdés, most megéri-e nekik felkarolni a liberális politikus törpepártját.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

"Túl kevés volt a liberalizmus" - a hoppon maradt Fodor Gábor az ellenzékről

Pár perc alatt kosarazta ki Fodor Gábor néhány hónapja alapított új liberális pártját az MSZP. Pedig korábban azt ígérték, hogy egyéni képviselői és listás helyeket is kaphatnak. Fodor most azon tépelődik, hogy összefogjon-e azzal a Gyurcsány Ferenccel, akit 2008-ban még ő szólított fel lemondásra. A hvg.hu-nak azt mondta, sem a BKV-s ügyekbe keveredett Mesterházy Ernő, sem a Simicska Lajossal közösen üzletelő vállalkozó barátja nem támogatja, de ha ajánlkoznának, nem utasítana vissza senkit. Interjú.

MTI Itthon

Hagyó-ügy: Mesterházy Ernő szerint koncepciós per folyik ellene

Ártatlannak vallja magát és koncepciós, súlyosan törvénysértő eljárásként beszélt bíróság elé állításáról Mesterházy Ernő másodrendű vádlott a Kecskeméti Törvényszéken csütörtökön, a Hagyó Miklós és 14 társa ügyében tartott tárgyaláson.

hvg.hu Itthon

BKV-akták 1.: Belenéztünk Mesterházy Ernő és Horváth Éva vallomásaiba

Demszky Gábor nyilvánvalóvá tette, hogy aki bármit el akar érni a városházán, annak Hagyó Miklóshoz kell igazodnia - mondta 2010 februárjában tett és a hvg.hu birtokába került rendőrségi vallomásában a volt főpolgármester egykori bizalmasa, a BKV-s ügyekben gyanúsítottá vált Mesterházy Ernő. Belenéztünk egy másik gyanúsított, Horváth Éva vallomásába is. Mindkét vallomásban felbukkant az MSZP pénztárnokaként ismert Puch László neve. BKV-akták a hvg.hu-n első rész.

hvg.hu Itthon

Atkári a BKV-ügyről: Mesterházy cicázott Demszkyvel

Budapest volt főpolgármester-helyettese szerint abból lehet következtetni arra, hogy Mesterházy Ernő a körúti villamosok beszerzésekor a Siemensért lobbizott, hogy a másik két pályázót megpróbálta befeketíteni – derül ki Atkári Jánosnak a BKV-nyomozás során tett és a hvg.hu birtokába jutott vallomásából.

hvg.hu Itthon

Így működött a Hagyó-henger – ezt látták belülről az érintettek

Havonta kellett találkoznia Hagyó Miklóssal az FKF Zrt. volt vezérigazgatójának, és „nem volt tanácsos” ellentmondania az akkori főpolgármester-helyettesnek. Bielek Péternek a hvg.hu birtokába került tanúvallomásából kiderül: Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő rendszeresen megmondta a cégvezetőnek, hogy a közbeszerzéseken kinek kell nyernie.

Pelle János Vélemény

Atkári: Mesterházyt nem engedtem be az irodámba

Atkári János 1996-2006 között Demszky Gábor gazdasági és pénzügyi területekért felelős helyettese volt, amíg lehetett, mederben tartotta főváros gazdálkodását, próbálta útját állni a herdálásoknak. 2003-ban jelezte: gond lesz Mesterházy Ernő ténykedésével. 2004 őszen megfosztották tisztségétől, 2005-ben kizárták az SZDSZ fővárosi frakciójából is. 2006-tól kezdve rendszeresen konzultál Tarlós Istvánnal, valószínűsíthetően Budapest következő főpolgármesterével. Ám legfeljebb szakmai tanácsadó szerepet hajlandó vállalni mellette.

MTI Itthon

BKV-ügy: nem mulasztott a bíróság Mesterházy szabadlábra helyezésekor

Nem mulasztott a bíróság Mesterházy Ernő szabadlábra helyezése ügyében - reagált a Fővárosi Bíróság kollégiumvezetője kedden közleményben arra a sajtóhírre, amely szerint a BKV-ügyben az ügyészséget meglepte az előzetes letartóztatás megszüntetése, amelyről "mind a mai napig nem is kaptak hivatalos értesítést".

MTI Itthon

Mesterházy Ernő szigligeti pincéjében is foglaltak le iratokat

Több mint 24 órán át tartott házkutatást a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Központi Nyomozó Főügyészség közös nyomozócsoportja a Mesterházy Ernő volt főpolgármesteri főtanácsadó érdekeltségébe tartozó szigligeti ingatlanokban, valamint más szigligeti helyszíneken, ahol bizonyítékokat foglaltak le - értesült szerda délután az MTI.

MTI Itthon

BKV-ügy: újabb bűncselekménnyel gyanúsítják Mesterházy Ernőt

Mesterházy Ernőt bűncselekménnyel, több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is gyanúsítják a BKV ügyében folyó nyomozás legújabb fejleményei szerint - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t. Egyúttal indítványozta előzetes letartóztatásának további kéthónapos meghosszabbítását.

1 2
Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Lassan, de csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Lassan, de csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

Hatan távoztak az ombudsmani hivatalba olvasztott Egyenlő Bánásmód Hatóságtól

Hatan távoztak az ombudsmani hivatalba olvasztott Egyenlő Bánásmód Hatóságtól

Jó sárkányok

Jó sárkányok

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Emmi: Elrendelhető rendkívüli szünet, ha kevés diák jelenik meg az iskolában

Emmi: Elrendelhető rendkívüli szünet, ha kevés diák jelenik meg az iskolában

A címlapról ajánljuk