#Portik Tamás

MTI/Népszabadság Itthon

Laborc levélben írta meg, nem megy el a bizottságba

Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója ismét levélben jelezte Mile Lajosnak, a Portik-Laborc ténymegállapító albizottság elnökének, hogy nem vesz részt a bizottsági ülésen - írta keddi számában a Népszabadság.

MTI Itthon

Negyed évvel tovább tart a nyomozás a Portik-Laborc ügyben

Újabb három hónappal, február 7-ig meghosszabbította a Központi Nyomozó Főügyészség a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető találkozóinak ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt indított nyomozást.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

MN: kétséges, hogy meghallgatják-e Portikot a nemzetbiztonsági bizottságban

Annak ellenére, hogy a bíróság hozzájárult, egyelőre kétséges, hogy a nemzetbiztonsági bizottság illetékes testülete meghallgathatja-e a hazai alvilág vezetőjeként elhíresült Portik Tamást a polgári elhárítás volt vezetőjével tartott kapcsolatáról – írja keddi cikkében a Magyar Nemzet.

MTI Itthon

Meglepetés politikusok jönnek a Portik-bizottsághoz

A Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság politikusok meghallgatásával folytatja hátralévő munkáját, körülbelül még tíz személyt idéznének a testület elé – tudta meg a Magyar Hírlap Mile Lajostól, a bizottság LMP-s elnökétől, aki neveket azonban nem árult el.

MTI Itthon

Portik–Laborc: meghallgattak újabb két személyt

Újabb két embert hallgatott meg kedd délután az Országgyűlés Portik–Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága Budapesten az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében tartott zárt ülésén – közölte Mile Lajos, a testület elnöke.

MTI Itthon

Portik és Kisbandi együtt üdültek Dominikán

Portik Tamás, a Prisztás-gyilkosság elsőrendű vádlottja az 1990-es évek második felében nyaralt együtt Dominikán a magyar alvilág bankáraként is emlegetett Lakatos Andrással. Egyebek között ez derült ki az elsőrendű vádlott vallomásából büntetőpere hétfői tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken.

MTI Itthon

Portik-Laborc-ügy: meghosszabbították a nyomozást

Három hónappal meghosszabbította a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető találkozóinak ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

hvg.hu Itthon

Vérfoltos mobil, egyszer használt alsógatya – vallomások a maffiagyilkosságokról

Üzleti vita, személyes sértés vagy orosz ajkú bűnözők akciója miatt kellett meghalnia a tanúk elmondásai alapján Prisztás Józsefnek 17 évvel ezelőtt – a tárgyalásokon eddig elhangzottak alapján. De volt olyan tanú is, akit nem érdekelt az emberölés miértje. Az ügyészség mindezek ellenére biztos abban, hogy az egykori energolos Portik Tamás és két társa egy budai ingatlanért végzett a kilencvenes évek egyik leggazdagabb magyarjával.

MTI Itthon

Portikot, Laborcot, Szilvásyt is behívhatják meghallgatásra

Portik Tamást, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatóját, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját és Szilvásy György volt titokminisztert is meghallgathatja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága - mondta a testület elnöke hétfőn az albizottság zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Cs. B. Itthon

Ezért kellett Prisztásnak meghalnia?

Tizenhét évvel ezelőtti találkozókról, a különböző ingatlanügyletekben megfordult tízmilliós összegekről, valamint hallomásból szerzett információkról is folyt a vita szerdán Portik Tamás és a védett tanú között a Fővárosi Törvényszéken, a Prisztás-ügy tárgyalásán. A vállalkozónak a tanú szerint azért kellett meghalnia, mert nem vette komolyan Portik Tamást, az illegális olajügyleteket folytató Energol nevű egykori cég egyik volt vezetőjét. A bíróságon a szerdai tanúvallomásban elhangzott az is, Portik testbeszéde is árulkodó volt a gyilkosságot illetően.

Csikász Brigitta Itthon

Korrupciós ügy: alku fejében mehetett haza az éjszaka császára?

Alkut köthetett az ügyészséggel a rendőri korrupciós ügy fő alakja, V. László, aminek köszönhetően előzetes letartóztatását házi őrizetre változtatták – tudta meg a hvg.hu. Információink szerint a diszkótulajdonos a több emberölésre való felbujtással gyanúsított és vádolt Portik Tamásra vallott. V. László ügyvédje, Nagy Gábor a hvg.hu-nak azt mondta a házi őrizetről szóló döntés jogerős, azt az ügyészség sem támadta meg.

Cs. B. Itthon

Vesztésre áll az állam a maffiaháború feltárásában

Prisztás József volt az első áldozata a magyar maffiaháborúnak, amely 1996-ban indult és nagyjából öt éven át tartott, és amelyet emberölések, gyilkossági kísérletek és robbantások kísértek. A rendőrök az ügyek nagy részét nem tudták felderíteni, a felelősök, a megbízók és a végrehajtók elszámoltatása elmaradt. Huszonhat ügyből másfél évtized után talán ötöt zárhat le bírósági ítélet.

hvg.hu Itthon

Prisztás-ügy: vagy a koronatanú hazudott, vagy rosszul nyomoztak

A kecskeméti maffiaperben 12 évre elítélt, ám annak letöltése előtt szabadult, Portik Tamásra terhelő vallomást tett Radnai László meghallgatásával folytatódott a Prisztás-gyilkosság tárgyalása kedden. Amennyiben a férfi igazat mond, úgy a vádlottak padjáról még hárman hiányoznak, ha nem, akkor az egész eljárás törvényessége megkérdőjeleződik. A megölt Prisztás József lánya szerint őt az apja élettársa, nem pedig Portik Tamás irányításával fosztották meg az örökségétől.

hvg.hu Itthon

Drogot vásárolt a képviselő - "bemondásra" nem indul vizsgálat

Nem várható már nagy fordulat a Portik-Laborcz találkozó ügyében, de arra jó lesz Gálszécsy András egykori titokminiszter szerint, hogy a Fidesz a 2014-es választásokig a kampánya zászlójára tűzi majd az ügyet. Gálszécsy úgy vélte, Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója nagy szolgálatot tett a Fidesznek. A hvg.hu úgy tudja, hogy az elhíresült Energol volt marketing vezetőjének, Portik Tamásnak kifejezett kérése volt, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója, Laborc Sándor üljön le vele beszélgetni.

1
5 6 7 8 9
13
Üvegdarab lehet ebben a sajtban, visszahívták

Üvegdarab lehet ebben a sajtban, visszahívták

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple

Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

Mundruczó Kornél az SZFE-ügyről: A tanárok listája majdnem kommentálhatatlan

Mundruczó Kornél az SZFE-ügyről: A tanárok listája majdnem kommentálhatatlan

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

A címlapról ajánljuk