hvg.hu Gazdaság

Alvállalkozói kifizetése helyett hongkongi részvényt vett a cég

Alvállalkozóinak kifizetése helyett a jelek szerint inkább egy hongkongi cég részvényeibe fektette pénzét egy építőipari társaság, amely a kormány egyik, támogatást is elnyerő partnerével szerződött egy üzemcsarnok építésére – állítja a Magyar Nemzet.

hvg.hu Itthon

Simicskó: nem alvállakozóként dolgoztak Hortobágyon a tűzszerészek

Nem alvállalkozóként hanem jogszabályi kötelezettsége alapján végzett tűzszerész mentesítési tevékenységet a Magyar Honvédség a Hortobágyi Nemzeti Park területén – közölte Simicskó István honvédelmi miniszter a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában.

hvg.hu Gazdaság

Hír24: Így szívták meg a Demján cégével szerződő kisvállalkozók

Csalás gyanújával nyomoz a rendőrség az Arcadom Zrt. ügyeivel összefüggésben – így értesült a Hír24. A felszámolás alatt álló céget saját alvállalkozói jelentették fel, mert nem fizették ki őket. Vannak, akiknek dolgozókat kellett kirúgniuk, alig néhány milliós tartozás miatt – állították. Az Arcadom Demján Sándor cégbirodalmának egykor koronaékszere volt – fogalmaznak a cikkben.

hvg.hu Itthon

Blikk: Visszatérhetnek a lepukkant buszok néhány pesti vonalra

Kivonnak a forgalomból ettől a héttől ötven légkondicionált, szinte új EURO 3-as buszt Budapesten, és helyettük régi, lestrapált járműveket küldenek vissza az utakra – írja a Blikk Online. A lap szerint a lepukkant veterán járművek éppen az első kánikulai napok térnek vissza.

MTI Vállalkozás

Az Arcadom hoppon maradt alvállalkozói tüntettek Szatymazon

Pénzükért tüntettek csütörtök délután az Arcadom Zrt. alvállalkozói, akik korábban a szegedi CE Glass Industries szatymazi központjának építkezésén dolgoztak. Szabó Bálint, a károsultak közül hat alvállalkozót képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a központ azt mondta: ügyfelei igazolt teljesítéssel és befogadott számlával rendelkeznek, pénzüket mégsem kapták meg. A CE Glass 2012 márciusában átadott szatymazi központja uniós támogatással, csaknem 3 milliárd forintból épült meg.

MTI Gazdaság

Lakást adna Demján cége a tartozásért az alvállalkozóknak

A ki nem fizetett számlájuk ellenértékét követelő vállalkozók ajánlatot kaptak, hogy az Arcadom vagyonából - teljesen vagy félig kész lakások, ipari ingatlanok formájában - kárpótolják őket, ha ezt elfogadják - írja a csütörtöki Népszabadság.

Napi Gazdaság Gazdaság

Napi: kimaradtak a beszállítók lánctartozás elleni tervezetből

Egyáltalán nem szerepelnek a beszállítók a lánctartozás elleni tervezetben, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium készített, pedig a szerződések jelentős részénél ők felelnek a projekt összköltségének több mint feléért – erre hívták fel a Napi Gazdaság figyelmét építési piaci szereplők. Szerintük sokkal egyszerűbb és igazságosabb lenne a rendszer, ha a lánctartozások okozóját a probléma keletkezésének helyén büntetnék.

MTI Itthon

A BKV jobban járna, ha maga üzemeltetné az új buszokat

Évente több milliárd forintot takaríthatna meg a BKV, ha a 150 új autóbuszt maga üzemeltetné és nem szervezné ki a szolgáltatást - írta a Népszava pénteken, a lap információi szerint ezt a Budapesti Közlekedési Központ belső szakértői anyaga állapítja meg.

dehir.hu Itthon

Debreceni 2-es villamos: mégsem tüntetnek az alvállalkozók

Lefújták az erre a hétre tervezett tüntetésüket a debreceni 2-es villamos pályáját építő alvállalkozók. Eredetileg három napig akartak demonstrálni, mert a fővállalkozó nem akart fizetni nekik, de visszavonták területfoglalási kérelmüket. A projekt pénzügyi vezetője azt mondta, hogy a legtöbb cégnek utaltak már – olvasható a dehir.hu-n.

dehir.hu Itthon

Villamosdesign már van, új pálya még nincs Debrecenben

Tárgyalásokat kezdett az önkormányzat a 2-es villamos pályáját építő fővállalkozóval, hogy megoldják az alvállalkozók problémáit. Az ígéretek szerint hétfőn folytatják a munkát. Közben véget ért a szavazás az új villamosok külsejéről: a legtöbben arra voksoltak, hogy főnixmadár díszítse a spanyol gyártótól érkező járműveket.

MTI Világ

Magyar munkásokat vertek át Berlinben

Legalább 40 magyar munkást csapott be egy németországi cég, amely alvállalkozóként működött közre az új berlini repülőtér építésénél - közölte pénteken a német országos szakszervezeti szövetség (DGB). Az összesen több mint 200 ezer euró elmaradt bért peres úton kívánják behajtani.

1 2
Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Matolcsytól Batthyánynak: három hét alatt kétszer cserélt gazdát a sokmilliárdos villa

Matolcsytól Batthyánynak: három hét alatt kétszer cserélt gazdát a sokmilliárdos villa

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

20 fok is lehet hétfőn

20 fok is lehet hétfőn

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

A címlapról ajánljuk