#atlatszo.hu

hvg.hu Itthon

Átlátszó: Simicska-közeli cég adatait titkolja az MTVA

Üzleti titokra hivatkozva tagadta meg az adatszolgáltatást az atlatszo.hu-tól az MTVA. Szerződő feleik között van a HUNG- ISTER Zrt. is, amelynek 50 százalékos tulajdonosa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó B-Reklám Kft.

hvg.hu Itthon

Átlátszó.hu: a metróból vittek be egy diákot a rendőrök

Az Átlátszó.hu keddi cikke szerint egy tüntető hallgató arról számolt be társainak és a lap tudósítójának, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) emberei a metróaluljáróban kapcsolták le, majd körülbelül öt órán keresztül faggatták a VI. kerületi kapitányságon, hogy neveket szedjenek ki belőle.

hvg.hu Gazdaság

Tovább bonyolódik az érdi telekspekuláció

Megkezdődött az egykori érdi lőtér lakóövezetté való átminősítése, de a helyieknek nincs beleszólásuk abba, hogy a 16 hetkáros területen mit építhet az offshore hátterű cég. Az atlatszo.hu-nak azért vannak kérdései.

hvg.hu Itthon

Pert nyert az atlatszo.hu főszerkesztője a Grupo Milton ellen

Bodoky Tamás újságíró, az atlatszo.hu főszerkesztője október 18-án másodfokon, jogerősen megnyerte a Kovács Bence János és a Mervó József által képviselt Grupo Milton Zrt. ellen személyhez fűződő jog megsértése miatt indított perét.

MTI/hvg.hu Itthon

Kitalicskázott filmes pénzek: megszólalt a Kehi

Nem a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentését tette közzé az atlatszo.hu, ennek ellenére a portálon található, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) szabálytalan működésére vonatkozó adatok "összességében" megfelelnek a valóságnak - mondta Hegedűs László, a Kehi által folytatott vizsgálatban részt vevő főosztályvezető-helyettes csütörtökön.

hvg.hu Kult

"Kik fosztották ki a magyar filmipart?"

Az Átlátszó.hu birtokába került dokumentumok szerint Hiller István akkori kulturális miniszter felelősségét is felveti, hogy szinte zavartalanul talicskázták ki a milliárdokat a Magyar Mozgókép Közalapítványból.

hvg.hu Itthon

Honnan tudja a rendőrség, hányan voltak a Békemeneten?

Az Átlátszó.hu megkérte a Belügyminisztériumot a KiMitTud-on, hogy küldje meg az október 23-ai tömegrendezvények, így különösen a Békemenet és a Milla-tüntetés résztvevőinek számára vonatkozó belügyminisztériumi közleményeket megalapozó becsléseket alátámasztó számításokat és módszertant.

hvg.hu Itthon

Átlátszó.hu: vérfertőző romákról ír tankönyvében Jeszenszky

"A romák közti magas mentális betegségek oka, hogy a roma kultúrában megengedett a testvérek, unokatestvérek közti házasság, vagy a szimpla szexuális kapcsolat" – egyebek mellett ez olvasható abban a tankönyvben, amelyet Jeszenszky Géza írt. A volt külügyminiszter most Magyarország oslói rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára. A tankönyv egy külföldi diáktól jutott el az átlátszó.hu-hoz.

hvg.hu Itthon

18,5 millióért küldék ki az alaptörvényt az általános iskolákba

Összesen bruttó 18,5 millió forintért küldte ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az általános iskolások részére a Nemzeti Hitvallás, illetve a Magyarország Alaptörvénye zsebfüzeteket – derült ki abból a válaszból, amelyet a KiMitTud közadatigénylő rendszeren keresztül küldött közérdekű adatigénylésre kapott az Átlátszó.hu.

hvg.hu Itthon

Átlátszó.hu: A média is titkolja állami bevételeit

Számos lap és elektronikus médium közül csak a Népszava és az ÉS válaszolt az Átlátszó.hu állami hirdetéseket firtató megkeresésére. A Mandiner blog már korábban közzétette állami forrásból származó bevételeit.

hvg.hu Itthon

Átlátszó: "Bajnai az ország legjobban álcázott oligarchája"

Az Átlátszó.hu oldal oligarcha-határozója szerint Bajnai Gordon az ország "legjobban álcázott oligarchája". A volt kormányfő gyarapodása kicsiben éppen úgy a rendszerváltás utáni átmenet zavaros évtizedéhez köthető, mint oligarcha-társaié. Az egykori ifjúpolitikus üzletember lett, vagyont halmozott fel, majd megint politikusi pályára lépett.

hvg.hu Itthon

Átlátszó.hu: 2041-ig államtitok, hogy ki a magyar külügyminiszter

Az Átlátszó.hu azért fordult bírósághoz, mert a többi intézménytől eltérően a Külügyminisztérium csak statisztikai összesítést közölt alkalmazottairól, közérdekű adatigénylésünket pedig visszautasították. Miután azonban a minisztérium hirtelen 2041-ig titkosította alkalmazotti listáját, a Fővárosi Ítélőtábla pénteki másodfokú tárgyalásán elutasította keresetüket.

hvg.hu Napi merítés

Felcsút mindent visz

A székesfehérvári Videoton utánpótláscsapataként működő felcsúti együttes a labdarúgócsapatokhoz befolyt összes adókedvezményes támogatás közel ötödét kapta meg, azaz 2,8 milliárd forintot. Felcsúthoz képest elenyésző az egyes élvonalbeli labdarúgócsapatokhoz beérkezett pénzek nagysága - olvasható az Átlátszó.hu oldalon.

hvg.hu Itthon

Atlatszo.hu: négy Fidesz-közeli érdekcsoport foglalta el a magyar államot

Négy Fidesz-közeli érdekcsoportot azonosított az atlatszo.hu a magyar állam 2010 óta végbement „foglyul ejtését” vizsgálva. Az oknyomozó portál által azonosított csoportok közül egy kötődik Simicska Lajoshoz és egy a szolnoki Nyerges Zsolthoz – további egy a Betonút-csoportként leírt céghálóhoz, egy pedig a Magyar Fejlesztési Bank és a BÁV Zrt. vezetőinek köréhez köthető.

hvg.hu Sport

Három kerület nyomja a pénzt a Fradiba

Két év alatt közel százmillió forintot kapott az FTC a közép-pesti önkormányzatoktól, bár a Fradit 25 millióval támogató Kőbánya saját klubjait alig támogatja.

hvg.hu Itthon

Atlatszo.hu: Varga Béla bankszámláján fogadták a kuruc.info pénzeit

Nem a kuruc.info, hanem Varga Béla amerikai számlájára utalhatták a portálnak szánt adományokat és a hirdetések árait – olvasható az átlátszó.hu-n, ahol cáfolják az Amerikában élő magyar származású borász hétvégi nyilatkozatát. Varga Béla azt állította az egyik helyi lapnak és az MTI-nek, hogy nem ő a szélsőséges nézeteiről ismert weboldal tulajdonosa, csak baráti szívességből jegyeztette be saját nevére a portált. A távirati irodának azt is állította, hogy nem az ő számlaszámán fogadták a kuruc.info pénzeit.

1 2 3 4 5 6
A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek

A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

Vidnyánszky felrúgott egy széket a POSZT-on, most utánaröpült az egész fesztivál

Vidnyánszky felrúgott egy széket a POSZT-on, most utánaröpült az egész fesztivál

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A címlapról ajánljuk