#borpiac


Száz éves a Bikavér
 

Száz éves a Bikavér

Grőber Jenő 1912-ben írta le először a híres bikavér „receptjét”. Persze jóval korábban is készült vegyes szürettel bikavérhez hasonló vörösbor Egerben és Szekszárdon, de a tiszta forrást az egri nagybirtokos gazda hozta létre.

hvg.hu hvg.hu

Mi számít zavart okozó borimportnak?
 

Mi számít zavart okozó borimportnak?

Az elmúlt években az országba behozott importborok zavart okoznak a magyar borpiacon - mondta Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő (Fidesz), az országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlészeti és borászati albizottságának elnöke az albizottság keddi ülésén Budapesten.

MTI MTI

Hol issza meg a magyar a borát, és milyet? – felmérés
 

Hol issza meg a magyar a borát, és milyet? – felmérés

Tudatosan választanak a magyar borfogyasztók: vásárláskor a szőlőfajta és a pincészet játsszák a legfontosabb szerepet, míg a csomagolásra csak kevesen figyelnek – többek között ez derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Media közös villámkutatásából.

hvg.hu hvg.hu

Piero Antinori: a szupertoszkán tapasztalatok és a magyar bor sikere
 

Piero Antinori: a szupertoszkán tapasztalatok és a magyar bor sikere

A hatvanas-hetvenes években válságban lévő toszkán bortermelés mára a világ élvonalába került annak köszönhetően, hogy a hagyományokat össze tudta egyeztetni az új hatásokkal. Az olasz borászatot megváltoztató szupertoszkán mozgalom egyik elindítója és vezéralakja, Piero Antinori nemrég a budapesti VinCE 2010 szakmai konferencián tartott előadása után kérdésekre is válaszolt.

MTI/hvg.hu MTI/hvg.hu

Borászok 12 pontja: lehet csatlakozni, lehet vitatni
 

Borászok 12 pontja: lehet csatlakozni, lehet vitatni

Ismert borászok az ország legkülönfélébb borvidékeiről fogtak össze és fogalmazták meg azt a 12 pontot, amelyektől azt remélik, olyan programmá érnek össze, amely a magyar borászatot, borkultúrát és borfogyasztást magasra emeli.

hvg.hu hvg.hu

Újabb hamis Vincze-borok
 

Újabb hamis Vincze-borok

A boltokban is találtak az ellenőrök Vincze Béla pincészetéből származó, glicerinnel pancsolt borokat – derül ki a friss HVG cikkéből.

hvg.hu hvg.hu