A bíróság a balatonföldvári büfések mellé állt, nem engedik elbontani az üzletsort
A helyi önkormányzati kikötőfejlesztésre hivatkozva megpróbálta kisajátítani a területet. A bíróság szabálytalannak találta az eljárást.
A helyi önkormányzati kikötőfejlesztésre hivatkozva megpróbálta kisajátítani a területet. A bíróság szabálytalannak találta az eljárást.
Úgy érzékelték a hétvégén, hogy nem tartották be a járványügyi előírásokat.
Kikapott első, az új Puskás Arénában lejátszott meccsén a magyar labdarúgó-válogatott. Az eredmény nem meglepetés, de többet vár az ember attól a csapattól, amely új otthona megnyitóján játszik telt ház előtt. Nézni azért volt mit, csak nem feltétlenül a pályán.
Egy büfés szerint mindenki belekényszerül a túlárazásba, mert három nap alatt milliós helypénzt kell kifizetniük.
Egy 73 éves férfi követte el a testi sértést.
"Nemrégiben jött egy szakács a Petőfi-sétányra. Bement vagy öt helyre, s megkérdezte, mennyiért alkalmaznák. Hétszázezerről indult a licit, végül 1,1 millióért szegődött el" – mesélték a Balatonnál.
600 forintos lángos, 900 forintos literes üdítő, fizetős strand és parkoló – erre számítson, ha a Balatonnál nyaral.
Elindult a szezon a strandokon, de még mindig hirdetésekben keresnek szakácsokat, felszolgálókat, pultosokat, konyhai kisegítőket a büfékbe. Akinek van szakképzettsége és tapasztalata, már rég külföldön vállalt munkát, a magyarországi fizetés többszöröséért. Maradtak a diákok és a kisgyermekes anyák. Velük azonban a büfések szerint nem könnyű.
Semmi sem stimmelt, még a cégvezető sem, aki halott volt.
Beigazolódni látszanak az előzetes várakozások, amelyek szerint egy egyszerű balatoni nyaralás is átmenetileg kiforgathatja a családot a vagyonából. A strandokon napi sok ezer forintot lehet otthagyni úgy is, hogy semmi extrát nem veszünk, csupán bemegyünk, fürdünk, napozunk, eszünk, iszunk, de csak annyit, hogy még pont ne haljunk éhen vagy szomjan. Körülnéztünk a balatoni strandokon, hogy mi mennyibe kerül. Első ránézésre nem sokba, másodikra azonban már legalábbis nem kevésbe.
Úgy fest, a vendéglátóipar továbbra is stabil bevételi forrásként számol a vendégek átverésével – legalábbis ez derül ki olvasóink történeteiből. A vendéglősök előszeretettel számláznak többet és mást, mint amit a vendég fogyasztott, de nem riadnak vissza a termékek silányításától, vagy feltűnő mennyiségi csonkításától sem. A hozzá nem értés, a vendégekkel való időnként vállalhatatlan kommunikáció így a főszezoni hajszában pedig már-már mindennapos.
Nem kell tízkilós hátizsák, túlélő felszerelés,emberes hidegcsomag, spirituszfőző a turista zacskós leveshez, hogy felkerekedjünk egy kirándulásra a budai hegyekbe - és felfedezzük, hol a legjobb a lángos, a túrógombóc, a rántott hús.