szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy érzékelték a hétvégén, hogy nem tartották be a járványügyi előírásokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Velence Korzó üzemeltetése arra kérte a strandterületen található büfésektől, hogy a szigorított járványügyi intézkedések miatt, ne nyissanak ki.

A Facebook-bejegyzésükben azt írták, hogy a hétvégén az éttermek előtt hosszú sorokban várakoztak az emberek. Szerintük a járványügyi intézkedéseket, a maszkhasználatot, illetve a távolságtartást szinte lehetetlen így betartani. A turistáktól azt kérik, hogy ne menjenek a korzóra, azt hagyják meg a helyieknek.

Nemcsak Velencére nem várják most a turistákat, a Balatonnál sem mindenhol szívesen látott vendégek. Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke az ATV-nek azt mondta, tartanak attól, hogy a zárlat miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek a városokból és a tóparton kötnek ki.

Az érkezőktől azt kéri, hogy a bevásárlásaikat próbálják még otthon elintézni, különös tekintettel a gyógyszerekre, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince - Ká Zoltán Itthon

"Egy tavat nem lehet megvenni, reméljük" - videós riport a Velencei-tóról

Akár kisebb parcellákra is fel lehet majd szabdalni egyes strandokat, sűrűbben beépíteni a vízhez közeli területet Gárdonyban a Velencei-tónál, ahol egy sor strandot és parti telket minősítenének át. A helyiek és a nyaralótulajdonosok a szabadon hozzáférhető partot féltik, az önkormányzat viszont fejleszteni szeretne a turisztikai bevételekért. Annyira, hogy boldogan adtak el egy kempingnek parti területeket, majd minősítették át ezeket is. Helyszíni riport videóval.

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél