#családtervezés

hvg.hu Élet+Stílus

Indiából érkezhet a forradalmian új férfi fogamzásgátló

Biztonságos, hatásos és olcsóbb, mint a legtöbb piacon fellelhető termék. A kísérletekből legalább is ezt a következtetést vonta le a Bloomberg. A férfi fogamzásgátlás emberiséggel egyidős problémájára egy indiai egyetemi startup kínálhat megoldást.

Hercsel Adél Élet+Stílus

Pénzkidobás vagy létszükséglet? – Kell-e nekünk terhesvitamin?

Czeizel Endre hiába végezte el a mai napig legátfogóbb és legmeggyőzőbb vizsgálatokat arról, hogy a várandós nőknek milyen vitaminokra, nyomelemekre és ásványi anyagokra van szüksége, és lett világhírű mindezzel, manapság egyre több tanulmány lát napvilágot a szaklapokban arról, hogy felesleges drága magzatvédő vitaminokra költeni. Magyar szakértők segítségével teremtettünk rendet a káoszban.

MTI Gazdaság

Orbán szövetségese kifejtette dermesztő családpolitikai elveit

Az abortusz "emberiesség elleni bűncselekmény", a családtervezés "a török nemzedékek elárulása", a nők és férfiak egyenjogúsága természetellenes - fejtette ki Erdogan török elnök egy konferencián. Egyetelen muzulmán családban sem lehet szó fogamzásgátlásról, a népességnövekedés pedig elsősorban az anyák felelőssége - mondta még a négygyerekes elnök.

Hercsel Adél Gazdaság

A magyar anya kultusza

Az a baj, hogy Normálisékat én nem ismerem, csak azokat a párokat, amelyek szorongva állnak az Élet nevű képzeletbeli kikötőben, és egyre frusztráltabban intenek búcsút a családról, és a boldogságról szőtt álmaiknak, és érik be egyre kisebb álmokkal.

hvg.hu Instant tudomány

Ilyen is van: háromhavi fogamzásgátló 1 dollárért

Egyszerű, olcsó és hatásos, tartják a Pfizer gyógyszergyártó cég által kifejlesztett új fogamzásgátlóról, amely a Sayana Press nevet kapta. Az új készítmény 13 hétre garantál védelmet mindössze egy dolláros áron. Afrikai nőknek fejlesztették ki.

Molnár Barbara Itthon

"Sokszor érzem úgy, hogy csődöt mondtam" – Interjú Czeizel Endre orvos-genetikussal

A nevéhez fűződő családtervezési, felvilágosító és kutatási programokat leállították, az ezekre létrehozott intézményrendszert leépítették, az általa szorgalmazott magzatvédő vitaminokat pedig a világ számos országában ma sokkal nagyobb arányban alkalmazzák, mint Magyarországon. Nincs tanítványa, aki folytatná a munkáját, ezért a több mint 30 ezer babának a világrajövetelében segítséget nyújtó Czeizel Endre mélységesen csalódott az életműve sorsa miatt. A népszerű orvos-genetikus professzor annak ellenére új könyvön dolgozik és rendel, hogy tavaly leukémiát diagnosztizáltak nála, és jelenleg is kemoterápiás kezelést kap.

hvg.hu Itthon

„Elköttetném, de nem lehet” – Már a sterilizáció sem magánügy

Március közepétől Magyarország egyike lesz azon országoknak, ahol a legszigorúbban szabályozzák a művi meddővé tételt. Családtervezési indokkal csak azok kérhetnek ilyen célú orvosi beavatkozást, akik már elmúltak negyvenévesek vagy legalább három, vér szerinti gyerekük van. A szakemberek szerint ettől nem születik majd több gyerek, maximum több lesz az egészségügyi indok alapján végzett művi meddővé tételt, ami megint csak a hálapénz intézményét erősítheti.

MTI Világ

Horribilis bírságot kapott gyerekvállalásért egy csöcsiangi házaspár

A családtervezési politika megsértése miatt, a második gyermek vállalásáért 1,3 millió jüan (50,6 millió forint) büntetésre köteleztek egy tehetős vállalkozó párt a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban - számolt be helyi forrásra hivatkozva a South China Morning Post című hongkongi lap.

MTI Világ

Egyre többen lesznek a kínaiak, lépni készül a kormány

Kína népessége a következő öt éven belül eléri az 1,39 milliárd főt, ami miatt újabb problémákkal kell számolnia az országnak – mondta a nemzeti népességi és családtervezési bizottság miniszterhelyettese egy fórumon a délnyugat-kínai Nanningban kedden.

InfoRádió Itthon

Mitől nő a gyermekvállalási kedv?

A Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója szerint a család melletti munkavállalást is segíteni kell.

hvg.hu Tech

Kína kezében a férfi fogamzásgátlás titka

Legalább olyan működőképes lehet egy férfiaknak szánt fogamzásgátló injekció, mint a nőknek szánt tabletták vagy az óvszer - értesült egy kínai fejlesztésről a BBC.

hvg.hu Plázs

Családtervezés: nincs jó megoldás?

A fogamzásgátlás mikéntjének kiválasztása majd’ minden nőnek fejtörést okoz. Bár sokfajta eszközt és készítményt ismerünk, az abszolút jó megoldást még nem találták fel, és félő, hogy nem is fogják. Elkeseredésre azért nincs ok. Mint mindig, az aranyszabály most is az: tájékozódjunk alaposan.

hvg.hu Plázs

A legbiztonságosabb fogamzásgátló módszerek

Ki hinné, hogy a fogamzásgátló tabletta már több mint negyven éve könnyíti meg a nők - és persze a férfiak - helyzetét. Nők milliói választják szerte a világon ezt a kényelmes és igen megbízható módszert.

Kerti törpével verte szét a volt férje autóját egy esztergomi nő

Kerti törpével verte szét a volt férje autóját egy esztergomi nő

Most derült ki, hogy adatközpontokban aludtak a Microsoft mérnökei, amikor csúcsra pörgött a járvány

Most derült ki, hogy adatközpontokban aludtak a Microsoft mérnökei, amikor csúcsra pörgött a járvány

Videó is készült arról, ahogy a Vígszínházra felmászó fiatal lezuhan

Videó is készült arról, ahogy a Vígszínházra felmászó fiatal lezuhan

A nagy összeveszés után ismét találkozott Bródy János és Szörényi Levente

A nagy összeveszés után ismét találkozott Bródy János és Szörényi Levente

Óriási bravúr a válogatottól, Magyarország-Franciaország 1-1

Óriási bravúr a válogatottól, Magyarország-Franciaország 1-1

Magyarország-Franciaország: Kihirdették a kezdőcsapatokat

Magyarország-Franciaország: Kihirdették a kezdőcsapatokat

Ez történt: Kemenesi bemondta, kik között tarolhat a negyedik hullám

Ez történt: Kemenesi bemondta, kik között tarolhat a negyedik hullám

Kleinheisler László: A szurkolók voltak a 12. játékos a pályán

Kleinheisler László: A szurkolók voltak a 12. játékos a pályán

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával