#egyezmény

hvg.hu Világ

Áttörés a Kaszpi-tenger ügyében

A Kaszpi-tenger partján lévő öt állam több mint húsz évig tartó alkudozás után egyezségre jutott a tenger, illetve a felszín alatt lévő területek és ásványi kincsek felosztásáról. Vlagyimir Putyin orosz elnök is ott volt az aláírók között, s ha már arra járt, sürgetett egy kis katonai együttműködést is a térség államai között.

Dercsényi Dávid Itthon

Túl normális, ezért elfogadhatatlan az ENSZ-féle migrációs egyezmény a kormánynak

Elfogadhatatlan az ENSZ migrációs csomagja, a migráció nemzetközi rendezését és keretek közé terelését segítő egyezmény, ezért Magyarország kilép a tárgyalássorozatból. Szijjártó Péter szerint azért, mert jó dolognak tünteti fel a migrációt, és kötelező lesz mindenkire. Ez azonban nem igaz - a szöveg egyszerűen politikailag kényelmetlen az idegengyűlöletből mindent vivő választási csodafegyvert faragó kormánynak. Az ENSZ reméli, minden aláíró ország elfogadja a csomagot, és a szervezet folytatja az együttműködést a kormánnyal.

hvg.hu Vállalkozás

Amerikába jár dolgozni? Nem kell duplán tb-járulékot fizetnie

Szeptember 1-én hatályba lépett az magyar-amerikai szociális biztonsági egyezmény, amelyet Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írt alá 2015. február 3-án. Az egyezmény magyar és amerikai állampolgárok jelentős körére hat kedvezően.

MTI Gazdaság

Felfrissítettük a kettős adóztatás elleni egyezményt Svájccal

Magyarország új egyezményt kötött Svájccal a kettős adóztatás elkerüléséről. A dokumentumot csütörtökön írta alá Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkára és Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete.

MTI Világ

Két év múlva indulhat a ciános aranykitermelés Verespatakon

Egy egyezménytervezet szerint legkésőbb 2016 novemberében kezdődik el a verespataki arany kitermelése, amelyről a román kormány a beruházásban érdekelt kanadai Gabriel Resources vállalattal tárgyal - közölte hétfőn a Mediafax román hírügynökség.

hvg.hu Itthon

Újabb területeken működnek együtt Orbánék Azerbajdzsánnal

Oktatási, tudományos és kulturális egyezményt készül aláírni a kormány Azerbajdzsánnal. A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg a miniszterelnök határozata, amelyben kijelöli az illetékes miniszterek ezzel kapcsolatos feladatait.

MTI Itthon

Fotó: így pálinkázott Orbán Ficóval

Közös nyilatkozatot írt alá Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a Komárom és Révkomárom közötti Duna-híd megépítéséről, valamint a két ország közlekedési kapcsolatainak fejlesztéséről.

MTI Gazdaság

Nem elég szigorú a német-svájci adóegyezmény

Gerhard Schröder korábbi német kancellár szerint nem elég szigorú az adóelkerülésről szóló német-svájci kormányközi egyezmény, így a német felsőházban többséggel rendelkező szociáldemokrata párt (SPD) nem is szavazza azt meg.

hvg.hu Napi merítés

Bécsbe mentek ünnepelni a droglordok

Szervezett bűnözők szervezett akciója Bécsben az ENSZ székház előtt: pezsgőt bontottak a droglordok a drogtilalom tiszteletére - olvasható a Drogriporter.hu oldalon.

MTI Gazdaság

Bencsik János a szlovák-magyar gázvezetékről szóló egyezményről

Orbán Viktor miniszterelnök még ebben a hónapban aláírhat egy újabb szlovák-magyar közvetlen gázvezeték összeköttetés kiépítéséről szóló egyezményt - mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára pénteken a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

hvg.hu Tech

Megszellőztették a világ internetezőit fenyegető egyezményt

Nyilvánosságra kerültek az ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) plurilaterális szerzői jogi egyezmény egyes részletei. Az amerikai döntéshozók által felvázolt fejezetek értelmében az illegális letöltőket leszakítják a netről, felügyelik a netezők által közzétett tartalmakat, amire pedig valaki azt mondja, jogsértő, bizonyíték nélkül, azonnal törlik. A rémhíreket a ReadWriteWeb indította.

hvg.hu Gazdaság

Ausztria és Luxemburg blokkolja az adócsalás-ellenes megállapodást

A külföldi betétesek bankjaikban elhelyezett megtakarításairól információkat megosztani vonakodó Ausztria és Luxemburg kedden megakadályozta, hogy az EU-tagállamok pénzügyminiszterei felhatalmazást adjanak az Európai Bizottságnak a Liechtensteinnel az adócsalás ügyében megtárgyalt egyezmény aláírásához és a tárgyalások megkezdéséhez négy másik, egykori „adóparadicsomnak” tekintett országgal.

Megkapta az életmentő kezelést az SMA-s kislány, Lili

Megkapta az életmentő kezelést az SMA-s kislány, Lili

Kikapott a csapata? Vigyázzon, rámehet az egészsége

Kikapott a csapata? Vigyázzon, rámehet az egészsége

Az ügyészség tárgyszerűnek találta a kormány rengeteget bírált vakcinatáblázatát

Az ügyészség tárgyszerűnek találta a kormány rengeteget bírált vakcinatáblázatát

Most már biztos: összefüggés van a légszennyezés és az elbutulás között

Most már biztos: összefüggés van a légszennyezés és az elbutulás között

Mit tehetünk, ha kamasz gyerekünk cikinek tart minket?

Mit tehetünk, ha kamasz gyerekünk cikinek tart minket?

Hackerek betörtek a McDonald’s rendszerébe, és egyből vitték a céges adatokat

Hackerek betörtek a McDonald’s rendszerébe, és egyből vitték a céges adatokat

Milliárdos profitot hozott a nyögvenyelősen működő digitális oktatás

Milliárdos profitot hozott a nyögvenyelősen működő digitális oktatás

Olvasással segíthet újraéleszteni a fehérvári Fekete Sas szállót

Olvasással segíthet újraéleszteni a fehérvári Fekete Sas szállót

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával