hvg.hu Shake

Aprópénzért dolgoztattak agyon egy magyar lányt Izlandon

Napi 10-12 órát dolgoztattak minimális pénzért, szerződés nélkül egy 23 éves magyar nőt egy izlandi farmon. Sidlovits Zsófia nem akart rendőrséghez fordulni, perelni sem szerette volna egykori munkaadóit, inkább úgy döntött, hogy egy izlandi lapnak elmeséli történetét, és így próbál figyelmeztetni mindenkit, aki külföldön, azon belül is Izlandon szeretne dolgozni.

Bicsérdi Ádám Kult

Kinek a fejében landol a fejsze? – Eddig csak erőlködés a Farm

A cím persze túlzás, az RTL Klub új műsorában, a Farmban nem fognak idáig fajulni az indulatok, de ezt a műsort csak a szereplők közötti konfliktusok tarthatják életben. Kérdés, lesz-e türelme kivárni ezt a nézőknek, mert az első két adás alapján a műsor készítői túl hosszúra nyújtották a bemutató/ismerkedő fázist, a negyvenöt perces formátum pedig egyszerűen túlzás egy ilyen realitynek.

hvg.hu Gazdaság

Rántott bogár és nyomtatott hús lesz az ebéd?

Pár évtized múlva akár 2 milliárddal is többen lehetünk a Földön, a növekvő embertömeg ellátása élelmiszerrel pedig mind nehezebb feladat elé állítja a világ országait. Mivel etessük az embereket? Bogarakkal, esetleg laboratóriumi körülmények között létrehozott élelmiszerrel? Netalán városi üvegházak szolgálják majd ki az élelmiszerigényünket? Vagy egyszerűen dobjunk ki kevesebb élelmiszert, így több marad a többieknek?

hvg.hu Gasztro

A világ első közösségi bora

Nem mondanánk, hogy Teréz anya kötényéből bújtak ki, de azért a mostani kampányukkal nem vallanak szégyent. Ősztől új borral rukkol ki az angliai Tesco, ami első kézből érkezik egy dél-afrikai farmról.

life-style.hu Shake

A farm, ahol élünk

A "God only knows." fotósorozata a tanyasi élet egy-egy apró, de szerves pillanatát ragadja meg.

kadarm Shake

Miért jó a földet túrni nyaralás közben?

Mi a jobb: a földeken dolgozni vagy egy luxushotelben pihenni? Néhány évvel ezelőttig feltétlen az utóbbit neveztük volna földi paradicsomnak, ma már többen fizetnek vagyonokat, hogy kétkezi munkát végezhessenek egy világvégi tanyán.

1 2

A címlapról ajánljuk