Kevesebb és más ízű borokat hoz a klímaváltozás
Egyre magasabbak a csúcshőmérsékletek, hetekkel korábban kell szüretelni, mint a középkorban. A pezsgőborok nagy győztesei a dolognak, a fogyasztók nem feltétlen.
Egyre magasabbak a csúcshőmérsékletek, hetekkel korábban kell szüretelni, mint a középkorban. A pezsgőborok nagy győztesei a dolognak, a fogyasztók nem feltétlen.
Semmi és túl sok minden egyaránt belelátható azokba a magyarázatokba, melyekkel a neves villányi vörösborok piaci kivonását indokolta az ellenőrző hatóság, és az érintett Sauska borászat. Sorra vettük a lehetséges variációkat.
Mihez jó a szobahőmérséklet? Tényleg bűn a jégkocka? Mire elég egy díszes palack? – a Telegraph összeszedte a mezei borfogyasztó legnagyobb tévedéseit.
Évről évre nagyobb az érdeklődés a nemzetközi szakvásárokon és versenyeken a magyar borok iránt. Az egyik legnagyobb s legrangosabb rendezvény a minden márciusban, Veronában megrendezett Vinitaly, amely az idén is szép elismeréseket hozott, és versenyen kivül az is kiderült, hogy szereti a világ a tokaji aszút.