szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A somlói családi pincészetek idén először tartanak téli borfesztivált, amelyen Vince-napi hagyományőrző programokkal, helyi borversennyel és a 2015-ös évjárat legjobb fehérboraival várják az érdeklődőket hazánk legkisebb történelmi borvidékére.

 

Az  esemény napján, január 23-án 18 helyi pincészet nyit ki és kínálja borait. A fesztivált szervező Somlói Dűlők Egyesületének fő célkitűzése, hogy a  borvidék országos ismertségű kereskedelmi borászatai mellett a kis családi pincék kereskedelmi forgalomban nem kapható, ugyanakkor kiváló minőségű kézműves borait is megismerje a nagyközönség.

A látogatók délelőtt vezetett dűlőjáró programok keretében ismerkedhetnek meg a Vince-napi népszokásokkal, majd kezdetét veszi az év első helyi borversenye, a DŰLŐngélő Vince 2016. A versenyen a szakmai zsűri mellett a gazdáknak és a közönségnek is lehetősége van kóstolni és értékelni a nevezett tételeket. A zsűri tiszteletbeli elnöke dr. Laposa József.

©

A nap során természetesen minden ide látogatónak lehetősége nyílik, hogy megkóstolja a pincéknél a kiugróan jó évjáratnak tartott 2015-ös fehérborokat 

A fesztiválon fellép Szabó Enikő népdalénekes, Waszlavik Gazember László és Hoppál Bulcsú. 

Részletes program: itt  és az esemény Facebook oldalán.  

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

A minisztérium cáfolja, hogy Orbán Gáspár HM-ösztöndíjasként került az elitakadémiára

A minisztérium cáfolja, hogy Orbán Gáspár HM-ösztöndíjasként került az elitakadémiára