Kanicsár Ádám András Élet+Stílus

Senki sem "igazi" nő vagy férfi

Néhány hónapja az interneten egy fiatal vlogger különleges üzenettel rukkolt elő: a kettő helyett több millió gender létezhet, sőt, mindenkinek sajátja van. Bár a videós blogger viccek középpontjába került, elgondolása érdekes kérdéseket vet fel. Hogyan alakult át napjainkban a gender? Valóban több millió létezhet? És mi lenne, ha egy sem lenne?

Dubrovszki Dániel Plázs

Hátrányos helyzetben a férfiak?

Bár a feminizmus évszázada látványosabb változásokat idézett elő a nők helyzetében, érdemes odafigyelni a férfiak szerepváltozásaira is. Mennyiben jelenthet hátrányt férfinak lenni? Milyen elvárások nyomják a férfiak vállát? Milyen utakon próbálkoznak a feminizmusra dühös, frusztrált férfiak?

Dubrovszki Dániel Plázs

A szexuális forradalomnak vége, de a tabuk megmaradtak

Hiába zajlott le a szexuális forradalom, tele vagyunk tabukkal a témában. Tényleg kevesebb az "igazi" férfi és nő? Ki mer még mindig nőiesen viselkedni? Félteni kell-e gyerekeinket A szürke ötven árnyalatától? Mit jelent a nemi erőszak és a beleegyezés? Szerda este a Bálint Házban újra szexről és nemi szerepekről volt szó.

HVG Plázs

Valójában a férfiak a gyengébbek

A nők mindig áldozatok, pedig sokszor ők a konfliktusok kezdeményezői – mondta a HVG-nek adott interjúban Tamási Erzsébet kriminológus.

Szegő Iván Miklós Kult

Ki védi meg a nőket?

A gazdaság strukturális válsága miatt a társadalmi konfliktusok is kiéleződnek, többek között az idegengyűlölő vagy a nőellenes nézetek is egyre nagyobb teret kapnak Európában - hangzott el a Közép-Európai Egyetemen rendezett konferencián.


A címlapról ajánljuk