hvg.hu Kult

10 név, amit megtiltottak

Összegyűjtött tíz olyan keresztnevet a brit The Independent napilap, amilyet a szülők szerettek volna a gyereküknek adni, de nem engedték meg nekik.

MTI Itthon

Alig hagynak le a finnek egy toplistán, de a kép sötétebb

A fejlett országokban élő gyermekek között tapasztalható egyenlőtlenségeket vizsgáló legfrissebb UNICEF-jelentésben a vizsgált 41 ország rangsorában Magyarország a 21. helyet kapta. Érdekes részeredmény, hogy hazánkat a tanulmányi teljesítménybeli különbségeket illetően Finnország például csak egy hellyel hagyta le. De az összkép ennél rosszabb, Magyarország az egyik állam, ahol a legjobban nőtt a jövedelmi különbség.

Pálmai Erika Itthon

Zaklató ifjúság: van-e válasz a gyerekek közötti agresszióra?

Ahogy egyre erőszakosabb a politika és ingerültebb a társadalom, úgy válnak a gyerekek is egyre feszültebbé. Az iskolai agresszióval, a gyerekek gyerekek általi megfélemlítésének és gyötrésének jelenségével szemben a pedagógusok is eszköztelenek.

Szlavkovits Rita Itthon

Lázár lépne: Nehogy már migráns gyerekek használják a játszótereket!

Miután hódmezővásárhelyi szülők arra panaszkodtak Lázár Jánosnak, hogy menedékkérő gyerekek játszanak a városi játszótereken, a miniszter azt javasolta, hogy kérjék a Belügyminisztériumot, szüntessék meg a kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsok befogadó otthonát, írja a promenad.hu.

Gócza Anita Plázs

"Népmesei történet: hogyan lett a semmiből három gyerekem"

Az, hogy "három gyermekem van" egyszerű tényközlésnek tűnik, pedig nem mindenkinek az. Oláh-Paulon Viktória és férje három roma testvért fogadott örökbe. A családról írt Kisrigók blogjuk a szépségekről és a nehézségekről egyaránt szól, de leginkább arról, hogy miért fantasztikus dolog gyerekekkel élni.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Szabad haragudni az elhunytra

„A gyerekek máshogy gyászolnak, mint a felnőttek. El kell ismerni az ő gyászukat is – ez ugyanis sokszor nem történik meg” – mondja Singer Magdolna. A gyászterapeutával — akinek pénteken jelenik meg Ki vigasztalja meg a gyerekeket? Válás és gyász a családban című, tabudöntő könyve – a gyermeki gyász jellemzőiről és a segítés módjairól beszélgettünk.

hvg.hu Plázs

Az ön gyereke is szóba állna a kutyás idegennel? – Videó

Joey Salads más átveréseket is csinált már, de a legújabb kísérletében, a szülők előzetes engedélyével arra volt kíváncsi, hogy az anyai intelmek ellenére el lehet-e csábítani idegenként, egy cuki kiskutya segítségével kisgyerekeket a játszótérről. A kísérlet eredménye mindenképpen tanulságos.

MTI Tech

Rákos gyerekek Magyarországon: magas a gyógyulási arány

Az Őrzők Alapítvány munkatársa szerint 70-80 százalékos a gyógyulási arány a daganatos beteg és leukémiás gyerekeknél Magyarországon. Egy vasárnapi rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy van remény, van miért küzdeni.

1
4 5 6 7 8
16

A címlapról ajánljuk