#hét receptje

A hét receptje: Zöld peszto
 

A hét receptje: Zöld peszto

„Erdőben, mint szőnyeg. Csokor körül, mint gyöngyvirág. Tányéron, mint spenót. Ételben, mint fokhagyma.” Na, mi ez? Persze, hogy a medvehagyma.

-gy- -gy-

A hét receptje: a törökök incselkedő cukorfalatja
 

A hét receptje: a törökök incselkedő cukorfalatja

Mi okozza a törököknek az egyik legnagyobb gyönyörűséget? Ne tessék félre érteni, ez egy gasztronómia rovat, mi másról is lehet szó, mint egy kis csábító finomságról. A mi asztalunk a konyhában van, ha a tálnyi édességgel netán a hálószobában kötünk ki, akkor megtanultunk lokumot csinálni.

-gy- -gy-


A hét receptje: így főznek Indiában – videó
 

A hét receptje: így főznek Indiában – videó

Kezdetben vala a kínai büfé, ami aztán bámulatos sokszorozódásról és uniformizálódásról tett tanúbizonyságot. Sokan meg is untuk, és más konyhákba kezdtünk beleenni. Egyik kedvencünk lett az indiai, ami szerencsére még nem süllyedt a körúti hókuszpókusz globál etetők színvonalára. Az meg pláne tuti, amit otthon csinálunk. Most kókuszos garnélakarit.

-gy- -gy-


A hét receptje: halloweeni sütőtökpüré
 

A hét receptje: halloweeni sütőtökpüré

Lehetne leves, de nem annyira az. Nem mintha kifogásunk lenne a sütőtök levessé szublimálása ellen, csak azt tapasztaltuk, hogy minél kevesebb víz és minél több tök kerül a tányérba, annál értékelhetőbb a tartalom.

Megyeri Zsuzsanna Megyeri Zsuzsanna


A hét receptje: kacsasült orosz módra
 

A hét receptje: kacsasült orosz módra

Ha azt hisszük, hogy a narancsos kacsa a nagy francia konyha sajátja, ugyanúgy tévedünk, mint amikor a káposztás tésztával töltött kacsát originálisan a mienknek tekintjük. Ettől persze még nyugodtan sütögethetjük a magunk pecsenyéjét, amit most vörösborral locsolgatunk.

-gy- -gy-

A hét receptje: Hal molnárné módra
 

A hét receptje: Hal molnárné módra

„Adjatok vajat, vajat s még vajat!” Nem a pusztába, hanem a francia konyhákba kiáltotta szavait Fernand Point, a nouvelle cousin atyja, amikor éppen a világ vezető konyhaművészetének megújításán fáradozott. S bár már több mint fél évszázada az égi serpenyőkben sercegő vajra felügyel, tanácsa most is megszívlelendő. Vaj nélkül e heti fogásunk elképzelhetetlen.

-gy- -gy-

A hét receptje: narancsos csokoládéhab
 

A hét receptje: narancsos csokoládéhab

Már nagyon ígérgetik az időjárás tudorok, hogy igenis beköszönt az ősz. Akkor a mindenféle friss gyümölcsös édes nyalat helyett ránk fér egy rendes desszert is. Lehetőleg, ami csokoládés. Nagyon.

-gy- -gy-