#hal

„Főzzön egy pármai útért” - recept
 

„Főzzön egy pármai útért” - recept

Ezzel a felhívással indult nemrégiben verseny hazai séfeknek, szakácsoknak. A döntőbe jutott legjobb hét versenyző július 22-én a METRO Gasztroakadémián mérte össze tudását. A nyertes egy sült makrélás tányérral utazik Pármába.

hvg.hu hvg.hu

Hetente kétszer kellene halat enni
 

Hetente kétszer kellene halat enni

A magyarok 32 százaléka kifejezetten szereti a halas ételeket, ugyanakkor a témában végzett legutóbbi felmérés azt mutatja: évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal pedig a sor végén kullogunk Európában. Az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.

hvg.hu hvg.hu

Egy híján húsz - Bajai Halfőző Fesztivál
 

Egy híján húsz - Bajai Halfőző Fesztivál

„A jó halászléhez végy egy kanál jókedvet, egy csipet humort és egy nagy adag lelket” – tartják Baján, ahol a halfőzés ünnepén évente 2000 bográcsban rotyog egyszerre a halászlé. Az idei, 19. halfieszta július 10-én veszi kezdetét, ám a nagy nap, a közös főzés ezúttal is szombaton, 12-én lesz.

hvg.hu hvg.hu

Tavaszi tippek - receptek
 

Tavaszi tippek - receptek

Tombol a tavasz, most már szinte nyár, friss, új zöldségek és gyümölcsök özöne a piacokon, a boltokban. Csak az a dolgunk, hogy a megszokott hús-és halételeket feldobjuk velük. Frappáns párosítások, és receptek.

hvg.hu hvg.hu




Tökéletes téli fogások: narancs a konyhában – recept
 

Tökéletes téli fogások: narancs a konyhában – recept

Hol vannak már azok az idők, amikor egy zacskó banánért, narancsért kilométeres sorok kanyarogtak a boltok előtt, megszoktuk, hogy egész évben kaphatóak a déli gyümölcsök. A narancsot akár vödörszám is vehetjük a szupermarketekben, és még a pénztárcánk se nagyon bánja. Úgyhogy nyugodtan vigyük csak be a konyhába, és főzzünk vele.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó