Majdnem hungarikum lett a tiszai halászlé
A hungarikumok előszobájába lépett a tiszai halászlé: bekerült a nemzeti értéktárba.
A hungarikumok előszobájába lépett a tiszai halászlé: bekerült a nemzeti értéktárba.
Az új talán bikinidivatnak titulálható halmelltartó hol máshol, mint az Instagramon ütötte fel a fejét: a lényege, hogy a hölgyek melltartó nélkül pózolnak egy nagyobb méretű hal mögött.
Több áruházban megszűnnek a halpultok, amelyek igen költségesen működnek.
Azt hinnénk, hogy az akváriumban csak egy foltot látnak a halak, és érzik, hogy ételt kapnak, ezért tapadnak az üvegre. Most kiderült, hogy a gazdájuk arcát is felismerhetik.
Ha Gourmet fesztivál az ország legjobb éttermeivel, Michelin csillagokkal és a Bocuse d’Or Europe utáni euforikus örömmel, akkor nem maradhatnak el a pezsgők, az igazi champagne, a gyöngyök a poharakból.
Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.
Kutatók szerint ha a várandós anyák túl sok halat esznek, az összefüggésben állhat a születendő gyermekek elhízási esélyeivel.
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. megkezdi hétfőn a tavaszi haltelepítést: 60 tonna háromnyaras pontyot eresztenek a tóba.
A lehető legjobb időpontot választotta a földművelésügyi tárca, hogy kampányolni kezdjen a halfogyasztás mellett. Hiszen köztudomású, ha máskor nem, karácsonykor sok család asztalára kerül halászlé, rántott hal. S ilyenkor minden évben lehet riogatni a népeket a statisztikai adatokkal, mennyire le is vagyunk maradva halfogyasztásban. Ideje megfogadnunk, a hétköznapjainkba is beúsztatjuk az uszonyosokat, lehetőleg belföldi vízeinkből.
Fél mázsa plusz három kiló – ennyit nyomott a harcsa, amit a szerbiai Magyarkanizsán fogott ki a Tiszából Dávid Zoltán. A Délmagyarország szerint a halszörny két méter és hét centi hosszú.
Eddig nem élvezhették a Guiness barna habját a vegánok, ugyanis a gyártási folyamat során a halászati ipar melléktermékét is felhasználta a gyártó a sörkészítésnél. 2016 végére kifejlesztenek egy új gyártási módot, amiből már kihagyják a halat, így a vegetáriánusok és vegánok is élvezhetik a barna sört.
A compó, a márna és a selymes durbics között dől el, melyik lesz 2016-ban az év hala.
Egy friss tudományos összegzésből kiderült: a rendszeres halfogyasztás alaposan csökkenti az emberek százmillióit érintő depresszió kialakulásának esélyét.
Tizenöt sparhelten főzik, sütik a halakat szeptember 26-án Szolnokon a város nyári-őszi szabadtéri fesztiválszezonját záró egésznapos rendezvényen.
Eddig csak melegvízű tavakban fordult elő az az apróra növő hal, amelyet most a Zagyvában azonosítottak.
A vizsgált 81 halbolt, valamint halárusító vendéglátóhely 43 százalékánál talált szabálytalanságot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 10 fős állami halászati őri szolgálata.
Ilyenkor nyáron a lángososok után a halsütödéknél áll a leghosszabb sor a Balatonon, a strandokon. De ez sajna nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországon a halfogyasztás még mindig messze elmarad az európai tagországok átlagától. Van néhány érvünk, hogy miért tennénk jól, ha jobban ennénk, és több hal kerülne a tányérunkra. Kedvcsinálónak séfrecept.
A balatoni nyaralók is kideríthetik, valóban hekket esznek-e, és nem valami más halat tettek-e eléjük.