Majdnem hungarikum lett a tiszai halászlé
A hungarikumok előszobájába lépett a tiszai halászlé: bekerült a nemzeti értéktárba.
A hungarikumok előszobájába lépett a tiszai halászlé: bekerült a nemzeti értéktárba.
Több áruházban megszűnnek a halpultok, amelyek igen költségesen működnek.
Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.
A lehető legjobb időpontot választotta a földművelésügyi tárca, hogy kampányolni kezdjen a halfogyasztás mellett. Hiszen köztudomású, ha máskor nem, karácsonykor sok család asztalára kerül halászlé, rántott hal. S ilyenkor minden évben lehet riogatni a népeket a statisztikai adatokkal, mennyire le is vagyunk maradva halfogyasztásban. Ideje megfogadnunk, a hétköznapjainkba is beúsztatjuk az uszonyosokat, lehetőleg belföldi vízeinkből.
Fél mázsa plusz három kiló – ennyit nyomott a harcsa, amit a szerbiai Magyarkanizsán fogott ki a Tiszából Dávid Zoltán. A Délmagyarország szerint a halszörny két méter és hét centi hosszú.
A compó, a márna és a selymes durbics között dől el, melyik lesz 2016-ban az év hala.