hvg.hu Vállalkozás

Mélyrepülésben az Angry Birds

Leszálló ágba került az okostelefonos játékokat fejlesztő biznisz, ennek legbiztosabb jele, hogy az egyik legmenőbb játék, az Angry Birds "tulajdonosa" 130 alkalmazottját kényszerül kirúgni.

hvg.hu Tech

Kockázatos, de megéri videójátékot fejleszteni

Az okostelefon és egyéb okos eszközök megjelenésével egyre többen játszanak online. Ahogy a Facebook, a Zynga és a hasonló társaságok növekedésével párhuzamosan előretörtek az okostelefonok és a táblagépek, a videó konzolra játékokat gyártó cégek fénye megkopott – véli Matt Bolduc, a dán székhelyű globális befektetési bank, a Saxo Bank részvénypiaci elemzője. Árnyék vetült tehát a konzolokra, ami méltánytalanul lenyomta, és így a többi kiegészítő fogyasztói termékhez képest meglehetősen vonzóvá tette e cégek részvényeinek árfolyamát.

life-style.hu Tech

A földrengés nem játék!

Az elmúlt hétvége szörnyű tragédiájáról keveseknek jut eszébe a játékipar, de mivel Japánról van szó, lehetett sejteni, hogy lesz hatása a katasztrófáknak a virtuális világokra és online játékosokra is. Szerencsére nem csak rossz hírek akadnak, az összefogás sem maradt el ebben a nehéz helyzetben.


A címlapról ajánljuk