Gécs Dániel
Gécs Dániel
Tetszett a cikk?

A Swipe Chapters: Fallen Mankind egy különleges kártyajáték, melynek minden elemét kézzel készítették, ráadásul végtelenszer újrajátszható. Megvalósításához az Indiegogón gyűjtik a pénzt a fejlesztők.

Mindig örömteli, ha egy magyar fejlesztésről számolhatunk be olvasóinknak, a mostani azonban több szempontból is különleges: egy roguelike-típusú kártyajátékról van szó, melynek legfőbb jellemzője, hogy a játékot végig a kiszámíthatatlanság jellemzi, ami pedig hatalmas előny az újrajátszhatóság szempontjából. Nem véletlenül ígérik azt a fejlesztők, hogy programjuk a sokadik indítás után is teljesen új élménnyel szolgál majd.

A Swipe Chapters: Fallen Mankind című játékban több mint 150 típusú kártya található, ezeket használva folyik a történet. A felhasználók mindegyike egy túlélőt alakít, aki a bolygót ért katasztrófa miatt és az emberiség fennmaradása érdekében a föld alá menekült. Miután a fenti helyzet valamennyire jobb lett, a megmaradtak kimerészkednek a szabadba, hogy nyersanyagok és ellátmány után kutassanak. És itt jövünk mi a képbe.

©

A játékot fejlesztő Bright Hobo Studio szerint kimondottan gyorsütemű játékra lehet számítani, többféle nehezségi fokozatban és befejezéssel. A játékosoknak karakterük és felszerelésük fejlesztésére is időt kell szánniuk, emellett kereskedni is lehet. Mivel a játék még nincs kész, a projekt felelősei az Indiegogón gyűjtik a megvalósításhoz szükséges pénzt. Ha összejön a célul kitűzött összeg, az ígéretek szerint egy reklámmentes és folyamatos, de ingyenes tartalmi bővítésekkel rendelkező játékot dobnak piacra.

A projektet többféle konstrukcióban lehet támogatni, a legkisebb összeg 1 dollár, ez azonban még nem tartalmazza a programot. A 3 dolláros viszont igen. A legdrágább, egy akció miatt most kivételesen 19 dollárba (kb. 5300 forintba) kerülő változathoz az illusztrációkat tartalmazó digitális könyv is jár.

A játék megjelenését jövő év szeptemberére ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó