hvg.hu Gazdaság

Kevesebb külföldi befektetést vonz Magyarország

A kelet-közép-európai régiót sújtotta leginkább a válság hatására csökkenő befektetési kedv: átlagosan negyven százalékkal esett vissza a külföldi működőtőke-befektetések száma – derül ki az Ernst & Young tanácsadó cég felméréséből.

ecoline.hu Gazdaság

Külföldről származó tőkejövedelmek – Mire érdemes figyelni?

Egyre jellemzőbb, hogy magánszemélyeknek külföldi befektetéseik révén keletkezik bevétele. S, mind nagyobb számban vannak hazánkban is olyanok, akik nem magyarországi befektetési szolgáltatón keresztül bonyolítják tőkepiaci ügyleteiket. Az így keletkező jövedelmek adózásával összefüggésben számos kérdés merül fel, az Ecoline.hu Veszprémi Istvánt, a Deloitte partnerét kérte fel ezek megválaszolására.

MTI Gazdaság

Jóval kevesebb a külföldi befektetés Magyarországon

Habár a forint gyengülése a ludas abban, hogy az év első negyedében csökkent a külföldi működő tőke (FDI) állománya, a beáramlás értéke is elmaradt a múlt év azonos időszakának eredményétől – közölte keddi számában a Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Nagyot estek a külföldi befektetések Kínában

Meredeken zuhantak ez év első negyedében a külföldi tőkebefektetések Kínában. A kereskedelmi minisztérium adatai szerint a közvetlen működőtőke befektetések 20,6 százalékkal 20,78 milliárd dollárra estek.


A címlapról ajánljuk