#kilakoltatási moratórium

MTI Itthon

Súlyos döntéseket hoznak ma a parlamentben

Az Országgyűlés mai ülésén kivételes sürgős eljárás után mindenkinek lehetővé teszi a belépést az árfolyamgátba, és április 30-ig kiterjeszti a végrehajtási moratóriumot, továbbá elfogadhatja azt a kormánypárti javaslatot, amely szabadságvesztéssel teszi büntethetővé a becsületsértő felvételek készítőit.

MTI Gazdaság

Teljesen megnyitná az árfolyamgátat a Fidesz

A párt javaslata szerint az árfolyamgát mindenkinek hozzáférhetővé válna, aki eddig nem léphetett be. A devizahiteleseket segítő törvényjavaslatot még hétfőn benyújtják, és azt akár már kedden elfogadhatja a parlament.

MTI Itthon

A kilakoltatások ellen tüntettek Budapesten

A kilakoltatási moratórium megszüntetése miatt tüntettek devizaadósokat képviselő civil szervezetek szombaton Budapesten, a demonstrálók a végrehajtások azonnali leállítását és a devizaalapú tartozások teljes eltörlését követelték.

MTI Itthon

Indulhatnak a kilakoltatások

Véget ért a kilakoltatási moratórium, és mivel kormányzati döntés nem született a moratórium meghosszabbításáról, a hatályos szabályozás szerint megkezdődött a bíróságok által jogerőre emelkedett döntések végrehajtása. Az idén háromszáznál kevesebb kilakoltatásra lehet számítani - közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara csütörtökön.

MTI Gazdaság

Bankszövetség: hiba lebegtetni a kilakoltatási moratóriumot

A Magyar Bankszövetség hibás eszköznek tartja a kilakoltatási moratórium tavaszi/nyári fenntartásának lebegtetését; a sajtóban bejelentett egyoldalú kezdeményezés ellentmond a kormánnyal kötött korábbi megállapodásnak, a gazdasági kiszámíthatóságot csökkenti, ezért a bankszövetség nem támogatja - közölte a szervezet kedden.

hvg.hu Itthon

Meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot a KDNP

A KDNP a kilakoltatási moratórium 2 hónapos meghosszabbítását javasolja és felhívja a kormányt, hogy a családi csődvédelem kodifikációs munkálatait gyorsítsa fel - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt vasárnap.

MTI Itthon

45 nappal meghosszabbítanák a kilakoltatási moratóriumot

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa azt javasolja, hogy 45 nappal hosszabbítsák meg a március 1-jén hatályát vesztő - lakáshiteleseket, illetve a közműtartozást felhalmozókat érintő - kilakoltatási moratóriumot, és ez a határidő, a tárgyalások menetétől függően, közös szándékkal további 45 nappal hosszabbítható legyen.

MTI Világ

Spanyolországban kétéves kilakoltatási moratóriumról döntöttek

Kétéves kilakoltatási moratóriumban állapodtak meg a legsérülékenyebb adósok esetében a spanyol bankok hétfőn, Luis de Guindos spanyol gazdasági miniszter pedig megígérte, hogy egyetlen ínséget szenvedő család sem válik hajléktalanná azért, mert elmaradt a jelzáloghitel törlesztésével.

MTI Itthon

"Nincs és nem is lesz tömeges kilakoltatás"

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara cáfolja a sajtóban múlt héten megjelent híreket, miszerint a december 1-jei téli kilakoltatási moratórium életbe lépése előtti napokban tömeges kilakoltatások várhatók.

MTI Itthon

Meghosszabbítaná az MSZP a kilakoltatási moratóriumot

Határozati javaslatot nyújt be a szocialista párt az Országgyűlésnek azért, hogy a kormány április 15-ig hosszabbítsa meg a március 1-jén lejárt kilakoltatási moratóriumot, és biztosítsa, hogy a fűtési időszak végéig nem kapcsolják ki az energiaellátást azoknál, akik képtelenek fizetni lakásfenntartási költségeiket.

hvg.hu/MTI Itthon

Kormány: lesz védelem a kilakoltatási moratórium után is

A téli hideg idején érvényes kilakoltatási moratórium ért véget március elsejével, de a hiteleik miatt nehéz helyzetbe jutott emberek ezután sem maradnak védelem nélkül - közölték a Kormányszóvivői Irodától csütörtökön. Ezzel kapcsolatban egyebek mellett az otthonvédelmi akciótervet és a devizahiteleseket érintő intézkedéseket említették.

MTI Gazdaság

MH: indulhatnak a kilakoltatások

Szerdán legálisan is elkezdődhetnek a kilakoltatások és árverezések, hiszen lejárt az ezeket tiltó moratórium hatálya - írja szerdai számában a Magyar Hírlap.

hvg.hu Gazdaság

Decembertől senkit sem lehet utcára tenni

Decembertől márciusig újra életbe lép a kilakoltatási moratórium - jelentette be a kormányszóvivő. A kormány november 30-án tárgyalja az új nemzeti növekedési tervet.

MTI Itthon

Orbán: minden más politika a szakadékba vinne minket

A kormány lezárja a bankárkorszakot, megvédi a becsapott embereket, véget vet annak, hogy minden veszteséget és kockázatot az emberek viselnek – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Metropol hétfői számában megjelent interjúban.

MTI Gazdaság

"Hogyan menti meg a kormány a devizahiteleseket?"

Az MSZP szerint a kormány eddig nem reagált érdemben e hét elején nyilvánosságra hozott - a bajba jutott devizahitelesek megmentését célzó - javaslatcsomagjukra, ezért az ellenzéki párt kérdéseket tesz fel a kabinetnek - olvasható a szocialisták pénteki közleményében.

1 2 3 4 5 6
Udvaros Dorottya: „Innentől az lesz, hogy eldöntjük, hogy vele dolgozom, vele meg nem?”

Udvaros Dorottya: „Innentől az lesz, hogy eldöntjük, hogy vele dolgozom, vele meg nem?”

Itt a labdarúgó-Eb hivatalos dala

Itt a labdarúgó-Eb hivatalos dala

Rémálom volt a magyar boltosoknak az április

Rémálom volt a magyar boltosoknak az április

A Bridgerton a nyomába sem érhet – 20 éves a Lovagregény

A Bridgerton a nyomába sem érhet – 20 éves a Lovagregény

Operatív törzs: Hamarosan elfogy a Szputnyik V vakcina

Operatív törzs: Hamarosan elfogy a Szputnyik V vakcina

Orbán: Hetente 150 ezer ember kérhet majd Pfizert

Orbán: Hetente 150 ezer ember kérhet majd Pfizert

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc álomotthonában már lóg a csillár a mennyezeten

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc álomotthonában már lóg a csillár a mennyezeten

Nem csitulnak a harcok Izrael és a Hamász között

Nem csitulnak a harcok Izrael és a Hamász között

A címlapról ajánljuk