Marosán György Itthon

Akiknek "Magyarország az első"

Az elmúlt évek hanyatlása nem az ügyetlenség és a szervezetlenség, hanem Orbán Viktor akaratának közvetlen következménye. Vélemény.

MTI Itthon

Vona: A Jobbik felkészült a kormányzásra

Vona Gábor szerint testi-lelki-szellemi megújulásra van szüksége az országnak, ezért is van a budapesti jelöltjeik között orvos, fizikatanár és egy volt kardvívó.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Donald Trump és a valóság: a Twitter királyának első éve a Fehér Házban

Dolgok, amelyeket 2016 végén még nehezen hittünk volna el: lassan egy éve hatalmon van Donald Trump amerikai elnök. Ez az egy év csöppet sem volt unalmas – még azoknak sem, akiket amúgy sem a gazdaság, sem a politika nem hoz lázba – köszönhetően az üzletemberből lett politikus sajátos stílusának és néha börleszkbe hajló Twitter-aktivitásának.

hvg.hu Itthon

Hű szövetségese bírálta keményen az Orbán-kormányt

Hosszú vita előzte meg a Professzorok Batthyány Körének legfrissebb éves értékelését, amelyet végül nagy többséggel fogadtak el Orbán Viktor régi szövetségesei. A törvénykezést, az egészségügyet, az oktatást és a gazdaságot érintő komoly bírálataikat konstruktív kritikának szánják.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: Orbán nem fog profitálni Trump győzelméből

Nem befolyásolja lényegesen Orbán Viktor pozícióját, hogy Donald Trumpnak sikerült behúznia az elnökválasztást, az amerikai kritikák ugyanis eddig sem befolyásolták érdemben Orbán kormányzását – mondta Gyurcsány Ferenc a 24.hu-nak adott interjúban.

hvg.hu Itthon

Lázárra és Vargára bízza kettévágott kormányát Orbán

A csütörtökön bejelentett kormányátalakítás újabb lépés a félprezidenciális rendszer felé, amelyben az állam első számú vezetője csak a legfontosabb ügyekkel törődik. Lapértesülések szerint a stratégiai kabinet vezetője Lázár János, a gazdaságié Varga Mihály lesz.

Dobszay János Itthon

Kérem, ne szavazzanak - úton a rendeleti kormányzás felé

Tévesnek bizonyultak azok a prognózisok, hogy az Orbán-érára jellemző kezdeti, „forradalmi” jogalkotást idővel felváltja valamifajta konszolidációs időszak. Öt éve - a második Orbán-kormány első teljes évében - átlagosan 2 óra 12 percet bíbelődött egy-egy javaslat tárgyalásával a parlament. Ez az idő tavaly egy órával csökkent.

hvg.hu Itthon

Lázár kiszállna a politikából a Figyelő szerint

Miközben Lázár János valószínűleg a legnagyobb hatalommal rendelkező kormánytag Orbán után, a Figyelő egész hihető forgatókönyvet írt le a miniszter lehetséges visszavonulásáról. A személyes konfliktusokkal, szerteágazó feladatkörrel birkózó politikus saját kollégái előtt bevallotta: át kell gondolnia, mennyi ideig lehet ezt a munkát végezni. Szeme előtt lebeg példaképe, Nicolas Sarkozy, aki néhány évnyi hátralépés után megerősödve tért vissza a politikába. Rogán Antallal sem szeretne együtt dolgozni. A lap forrásai szerint Lázár a német üzleti életben helyezné magát parkolópályára.

hvg.hu Itthon

Orbán: Az erő korszaka után jön a figyelemé

Alig három hónap telt el Orbán Viktor február 27-i évértékelő beszéde óta, máris újabbal állt elő pénteken: az elmúlt öt év kormányzati munkáját értékelte a Budai Várban, a Budapesti Történeti Múzeumban, egy konferencián. Dicsérte az utat, amit megtettek 2010 óta, kiemelte mindazt, amit sikernek tart, elismert néhány hibát is, majd hitett tett a menekültpolitikája és a nemzeti konzultációk rendszere mellett. Orbán kijelentette: ellenáll mindenkinek, aki az EU és a NATO elhagyásáról beszél, mert ez a magyarok családja. Ami a jövőt illeti, egyfelől a polgári berendezkedés megvalósítását mondta célnak, azt, hogy "Magyarország legyen magyar ország", majd közölte, a kormányzás első öt évének kulcsszava az erő volt, mostantól azonban jön a figyelés, odafigyelés korszaka.

MTI Itthon

Harrach: "Ez a kampány mocskos"

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint nem elég a jó kormányzás, azzal is szembesíteni kell az embereket, hogy milyen az ellenfél, és mit tett ezzel az országgal.

Nol Itthon

Oszkó: Bajnai nem halogathatja sokáig a döntést a visszatéréséről

Bajnai Gordon nem halogathatja nagyon sokáig a döntését arról, vissza akar-e térni a politikába – mondta a Népszabadságnak adott interjúban Oszkó Péter. A volt pénzügyminiszter saját jövőjével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: nem mondja, hogy soha többé nem kíván érdemi kormányzati felelősséget vállalni, de 2014-re ezt saját életpályáját illetően nem látja aktuálisnak.

hvg.hu Itthon

Balázs Péter: ebben az országban nem folyik igazi kormányzás

Magyarország elszigetelődése már ténykérdés Balázs Péter volt külügyminiszter szerint, aki a 168 Órának azt mondta, nem tartja valószínűnek az Orbán elleni puccskísérletet, Európa azonban nem tartja kormányzásnak azt, amit az Orbán-kormány művel.

L. L. Itthon

LMP: a végtörlesztés magán viseli az elhibázott kormányzás jegyeit

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közreadott adatok alapján az LMP úgy látja, hogy beigazolódtak korábbi bírálatai, mert a végtörlesztés magán viseli "az elmúlt másfél év elhibázott kormányzásának jegyeit, világossá válik benne a Fidesz torz társadalom-felfogása" - írja Ertsey Katalin képviselő és Szabó Zsolt választmányi tag az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

1 2 3

A címlapról ajánljuk