#kézműves

Sör tengervízzel
 

Sör tengervízzel

Újfajta italt jegyez egy spanyol sörüzem: a világon elsőként tengervíz hozzáadásával készítenek duplán fermentált sört.

T.S. T.S.

Stílusos Vidéki Éttermiség - 12 étterem, 12 séf
 

Stílusos Vidéki Éttermiség - 12 étterem, 12 séf

Az ínyenc gasztroturisták és séfek első randevúja több kiváló vidéki étterem összefogásával jött össze 2012 februárjában a szigetmonostori Rosinantéban. Ezzel az utóbbi évek egyik legjobb formációja kelt életre: a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség. Ezen a hétvégén a noszvaji Nomádban a negyedik találkozó lesz.

hvg.hu hvg.hu

Budai Sajtmustra és Sajtverseny
 

Budai Sajtmustra és Sajtverseny

Még az is lehet, hogy június utolsó hétvégéjén tényleg sajtból lesz a hold a budai Millenáris felett. A Gastropiknik & Nightmarket rendezvénysorozat keretében a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe a terepen.

hvg.hu hvg.hu

Lecsók és rozék
 

Lecsók és rozék

Ha a Pincefesztivált szeretted, ezt imádni fogod - ígérik a nyári Etyeki Piknik szervezői, akik június 8-9. -én lecsó és rozé Kánaánná változtatják az Újhegyet és Szépvölgyet. Ahogy a programot elnézzük, biztos senki nem marad éhen-szomjan.

hvg.hu hvg.hu

Angol templomba, olasz villába is szállít a magyar csempekészítő - galéria
 

Angol templomba, olasz villába is szállít a magyar csempekészítő - galéria

Egy Szeged melletti falu, Újszentiván egyik háza mögött rejtőzik egy apró műhely, ahol egészen különleges csempék készülnek. Pataki Mátyás termékei díszítenek középkori angol templomot vagy olasz tengerparti villát, de olyan burkolatot is tud készíteni, ami egy mai modern konyhának szintén dísze lehet. A titok a sokéves kísérletezés, és a szívvel-lélekkel végzett kézi munka, az eredmény pedig egy olyan minőségű termék, amiért ma már sorban állnak a megrendelők. A „Konok magyarokat" bemutató sorozatunk harmadik része.

Kovács Áron Kovács Áron


Videó: így készül a kézműves csokoládé
 

Videó: így készül a kézműves csokoládé

Felderítettük a marketingesből lett csokigyáros, Mészáros Gábor birodalmát. Videósunk egy „szakértőt” és egy dietetikust is magával vitt a kirándulásra. Takács Andris gyerekszemmel kísérte végig a csokigyártás folyamatát, Klima Anita pedig arra hívta fel a figyelmet, milyen csokifélét hogyan és milyen mennyiségben fogyasszunk.

hvg.hu hvg.hu