szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ínyenc gasztroturisták és séfek első randevúja több kiváló vidéki étterem összefogásával jött össze 2012 februárjában a szigetmonostori Rosinantéban. Ezzel az utóbbi évek egyik legjobb formációja kelt életre: a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség. Ezen a hétvégén a noszvaji Nomádban a negyedik találkozó lesz.

A SVÉT célja nem más, mint időről időre összehozni a fogékony közönséget és az ország különböző pontjain müködő innovatív séfeket. Bemutatva kulináris "desztinációkat", felmutatva, milyen színes is a vidék gasztronómiai palettája - lehetőleg laza, családias hangulatban, különösebb protokoll nélkül a szíves vendéglátás jegyében. Bőven adódik lehetőség személyes beszélgetésekre, tapasztalatcserékre. A séfek személyes hitvallása a mai magyar konyháról persze nem csak , sőt legfőképpen nem, elméletben fogalmazódik meg. A lényeg a tányérokon van. 

Stiller Ákos

Az első gasztrorandevú olyan népszerűnek bizonyult, hogy tavaly ősszel a perbáli Walterban újráztak a séfek, az idén májusban pedig a villányi Mandula adott otthont a találkozónak. Az alapító nyolc taghoz újabb négy csatlakozott, így most már 12 étterem, 12 séfje mutatja meg magát szeptember 8-án vasárnap a noszvaji Nomádban. Itt lesz az Anyukám mondta Encsről, a Chianti Veszprémből, az Ikon Debrecenből, a Macok / azelőtt Imola / Egerből, a Kistücsök Balatonszemesről, a Mandula Villányból, a Manga Mangalica Etyekről, a Rosinante Szigetmonostorról, a Viator Pannonhalmáról és a Walter Perbálról. Vendégszereplő az Almagyar Érseki Szőlőbirtok Csutorás Ferenccel és Csernus Imrével.

 Ízelítő: Foccacia és házi joghurt kardamomos sült szilvával / Nomád/, birka pljeskavica házi ajvárral / Mandula/, etyeki sólet, házi túrógombóc baracklekvárral / Manga Mangalica /.

Részletek  itt

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!