Havi nettó egymillióért keresnek kürtőskalácssütőket egy budapesti karácsonyi vásáron
Az angol nyelvtudás sem feltétel, csak „előny”.
Az angol nyelvtudás sem feltétel, csak „előny”.
A boglári Bundi sós kürtőskalácsa nyerte el a címet, a legjobb bisztróétel a zamárdi Tiki Beach malacfül salátája lett.
A Szent István-bazilika előtti vásár dobogós lett egy internetes szavazáson.
Megkérdeztünk néhány Amerikában dolgozó magyar vállalkozót és a konzulátus gazdasági attaséját, érdemes-e kürtőskalácsos és lángosos food truckot vagy kis ételbárt üzemeltetni a tengerentúlon.
A streetfood divatba jöttével egy étteremhez képest minimális befektetéssel és szaktudással indítható gasztrovállalkozás gyakorlatilag akárhol, és ez sok külföldön megélhetést kereső magyart is megihletett. A kürtőskalácsbiznisszel például többüknek is sikerült egzisztenciát teremteniük, hol könnyebben, hol szinte vért izzadva.
Két fiatal egy kürtőskalácsos pavilonba tört be, keresik őket a rendőrök.
Az osztrák kormány illetékes hivatalához fordult a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület, mert megfúrták a magyar Földművelésügyi Minisztériumnál a kezdeményezését.
A szigorítás után eltűnhetnek a silány minőségű termékek.
Budapesten ilyentájt lassan minden sarkon karácsonyi vásárokba botlunk, amelyek azonban korántsem árasztanak adventi hangulatot. Bejártunk jó néhányat, alább kiderül a véleményünk mindegyikről.
Ha megkérdezik tőlem, hogy honnan jöttem, már teljes természetességgel felelem: magyar vagyok, és nem kérdi senki, hogy egyébként melyik pártra szavazok, hogy kitűzöm-e a térdig érő kokárdát, hogy kimegyek-e a nagyvezért hallgatva szerelmesen sóhajtozni, vagy részt veszek-e a következő kormányellenes tüntetésen.
Tovább gyűrűzik a vita az édességről, most épp Erdélyben szólaltak fel a román mezőgazdasági miniszter ötlete ellen.
Tavasszal kérelmet nyújtunk be az EU-nak, hogy a népszerű édességet nyilvánítsák ún. hagyományos különleges termékké, mégpedig székely-magyar termékké. Közben a románok is szeretnék levédetni a kürtőskalácsot mint hagyományos román terméket.
Hagyományos román termékként regisztráltatná a kürtőskalácsot a román agrárminiszter-jelölt. De kié is igazából az édesség?
Bíróságon folytatódik a hazai vita a kürtőskalács európai hagyományos különleges termékké nyilvánítása ügyében – írta a Magyar Nemzet. Az illetékes szakmai szervezet a lap szerint azt fontolgatja, hogy Ausztriában regisztráltatja a süteményt.
Fogadjunk, sok férfi álma, hogy neje őnagysága felszólítsa, a lehető legrövidebb idő alatt igyon meg pár doboz sört, mert szükség lenne a konyhában a göngyölegre.
Idén a budapesti Vajdahunyad vár előtti területen rendezik meg október 10. és 12. között a második kürtőskalács fesztivált, amelyen koncertek és különleges ízesítésű kalácsok várják az érdeklődőket.
A Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület székelyföldi tagjai azt mérlegelik, hogy romániai hagyományos különleges termékként jegyeztessék be a kürtőskalácsot az Európai Unióban - tudatták a közleményükben. A Földművelésügyi Minisztérium szerint viszont csak hiányos anyagot adtak le, ezért nem lett még hungarikum a kürtőskalács.
Barna Tibor öt éve él Norvégiában, Tromso városában újságot árult és üvegek visszaváltásából élt. Napi 10-14 órás munkával mára eljutott oda, hogy saját pékséget nyit a településen, ahol kürtős kalácsot fog árulni. Történetéről a norvég közszolgálati média riportot készített.
A közös kürtőskalácssütés rekordja is megdőlhet az első budapesti Kürtőskalács Fesztiválon.