hvg.hu Gazdaság

A lengyelekhez szólva a magyaroknak is üzent a brit kormányfő

Ne legyenek túszok az Angliában élő uniós polgárok, sem az EU-ban maradó britek – ezt sürgeti Lengyelország miniszterelnöke, aki ugyancsak érintett, hiszen több mint 800 ezer honfitársa él, tanul és dolgozik az Egyesült Királyságban. Mi lesz velük, ha Nagy Britannia elhagyja az Európai Uniót?

hvg.hu Gazdaság

A Wizz Air-vezér keleti migránsokat akar

Váradi József, az ismert fapados repülőtársaság vezérigazgatója szerint a migránsok érkezésével keletkező kulturális feszültséget könnyebb kezelni, mint a munkaerőhiányt.

hvg.hu Itthon

Ultimátumot adott Orbánnak és Ádernek Pukli István

Orbán Viktor szokatlanul kemény ünnepi beszédben ment neki Brüsszelnek és mindenkinek, aki a menekültek ügyét humanitárius kérdésként kezeli. Szerint tudatos terv valósul meg, amelynek célja a nemzetállamok lerombolása és az Európai Egyesült Államok létrehozása. Délután több tízezer ember volnul a pedagógusok tiltakozásait támogatva a Hősöt teréről a Kossuth téri nagygyűlésre. A hvg.hu percről percre követte március 15-e eseményeit.

MTI Világ

Lengyel bázist támadtak a tálibok Afganisztánban

Tálib lázadók megtámadták lengyel katonák bázisát Afganisztán délnyugati részén, Gazni tartományban. A rajtaütésben meghalt egy amerikai katona, tíz lengyel katona megsebesült, egyikük súlyosan - közölte Varsóban a lengyel védelmi minisztérium.

MTI Itthon

Orbánékat támogatják és a Magyar Hírlappal paktálnak le a lengyelek

A nemzeti ünnepre Budapestre érkezett több ezer lengyel a jelenlegi nehéz időszakban a rokonszenvét akarja kifejezésre juttatni Magyarország iránt, és annak kíván hangot adni, hogy támogatja az Orbán-kormány politikáját - mondta az MTI-nek nyilatkozva az utazás lengyel főszervezője.


A címlapról ajánljuk