MTI Gazdaság

2 milliárddal tartozik valaki a NAV-nak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 76 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt tavaly a negyedik negyedévben, a lista első helyén egy budapesti lakcímű magánszemély, Reither Zoltán állt december végén.

hvg.hu Itthon

Így tudta meg Rogán Antal, kit kell lebeszélnie a népszavazásról

Levelet írt a Fidesz-központnak a népszavazási kezdeményezéséről az a férfi, aki végül visszavonta a beadványát február 24-én, néhány perccel a kormány népszavazási kérdésének beterjesztése előtt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint így szerezték meg Csabai József elérhetőségét. Rogán Antaltól Fodor Gábor képviselő kérdezte meg, honnan voltak meg a férfi személyes adatai, amelyek segítségével fel tudták vele venni kapcsolatot.

hvg.hu Vállalkozás

Mit tud a bűvös 7-es adószám?

Mit rejt a bűvös 7-es adószám elnevezés? Ki adózhat ennek alapján, mik feltételek, hogyan számolhatók el a költségek? Az Adózóna összefoglalta a tudnivalókat.

MTI Gazdaság

Kétezren is beperelték tavaly a NAV-ot

Több mint kétezer pert indítottak tavaly magánszemélyek és cégek az adóhivatal ellen, az ügyek összesen ötvenmilliárd forintról szóltak – számol be róla a szombati Magyar Nemzet.

MTI Gazdaság

Magánszemélyt bírságolt 2 millióra a PSZÁF

Kétmillió forint felügyeleti bírságot rótt ki engedély nélkül végzett pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt egy magánszemélyre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

hvg.hu Vállalkozás

Visszaesők hagyják bedőlni a cégeket

Az első negyedévben 15 százalékkal több céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, mint egy évvel korábban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Az ágazat továbbra is fertőzött, az új cégek harmada olyan magánszemélyekhez köthető, akik már legalább egy céget hagytak tartozásokkal együtt bedőlni.

MTI Tech

Ismét lehet magánszemélynek honlapja Kínában

Ismét megkezdték Kínában a magánszemélyek számára a weblapok működtetésének engedélyezését, miután tavaly decemberben- a pornográf internetes tartalmak elleni fellépésre hivatkozva - felfüggesztették az egyéni domainnevek regisztrációját.


A címlapról ajánljuk